Päivä 15 | Christchurch

Aamiainen, blogi valmiiksi, tavarat kokoon, lentokentälle ja Aucklandiin. Eli lähtöpäivä. Jukka ja Wilma jäävät vielä päiväksi, kotkalaiset lähtevät heti aamusta, Crisse, Soile, Pekka ja Kimmo heti illasta. Riitta ja Kari jäävät vielä viikoksi kesälomalle Martinen ja minun kanssani. Kiitos Kiitos Kiitos loistavalle ryhmälleni ja kiitos jokaiselle tätä blogia seuranneelle. Tämän blogin osalta Over and Out. Täällä PeterPan, Auckland - Uusi-Seelanti! 

Read More
Daniil AmosovComment
Päivä 14 | Akaroa - Christchurch

Sää on ollut meille erittäinkin suosiollinen koko matkan ajan. Yksi tunnin sade on sattunut kohdalle ja siinä se. Tänäänkään ei satanut mutta pääsimme heti aamusta ajamaan pilveen 20 ensimmäistä kilometriä ja se oli aika erikoinen kokemus. Mutta hotellilla iltapäivän alkupuoliskon keskivaiheilla ja pyörät palautettu haikein mielin tuntia myöhemmin!

Read More
Daniil AmosovComment
Päivä 13 | Cromwell - Akaroa

Tänään on toiseksi viimeinen ajopäivä (sniif) ja nokat kohti Akaroan niemimaata ja saman nimistä kaupunkia siellä. Akaroa on siitä erikoinen paikka Uudessa-Seelannissa, että täällä moni puhuu ranskaa. Akaroa oli paljolti ranskalaisten siirtolaiset asuttama 1800-luvun lopussa! Ja Jorma on laskenut tähän mennessä 7342766 lammasta ja yhden pässin! Kyllä kyllä, Jorma laskee joka päivä jokaisen näkemänsä lampaan!

Read More
Daniil AmosovComment
Päivä 08 | Uusi-Seelanti | Westport - Fox Glasier

Hylkeiden luota pannukakkukallioille, jotka ovat uniikit kalliot missä tahansa kalliomittapuussa. Pancake Rocksit ovat kalkkivikallioita joista vuosisadat ja tuhannet ovat muovanneet luonnon tekemän modernin taiteen teoksen! Päivän tiet ovat myös jotakin samaan kuin taideteokset. Tie vie aurinkoisesta mutkasta seuraavaan ja hymy on tänäänkin kypärän sisällä herkässä!

Read More
Daniil AmosovComment
Päivä 07 | Uusi-Seelanti | Wellington - Westport

Nelsonissa huikopalatauko ja siitä päivän viimeiset 222km Westportiin, jonne mutkittelemme seitsemään mennessä. Hotelimme emännällä on selkeä PeterPan mitta-asteikko käytössä... 2-3 korttelia osoittatuu 12-13 kortteliksi. Mutta luvattu hyvä Portside ravintola löytyy kaupungin toisesta päästä! Ja kävely tekee itseasiassa hyvää meille itse kullekin!

Read More
Daniil AmosovComment
Päivä 06 | Uusi-Seelanti | Wellington

Vapaapäivä, rentopäivä, museopäivä ja melkein renkaanvaihtopäivä. Korviani alkoi vähän kuumottamaan Mororad-liikkeessä kun varaosamyyjä napsasi kynällään pienen kiven renkaan kolosta selitettyäni ensin, että pitäisi saada uusi rengas kun on naula renkaassa. Mutta oli se kivi sentään vähän naulan näköinen! ... että sillä lailla :] ...

Read More
Daniil AmosovComment
Päivä 04 | Orewa - Rotorua

Mukavan tuuhea päivä on touhua täynnä, mutta kaikki menee niin kuin pitää jos ei sitten paremmin! Aamu on rento ja hiihtelemme pitkin Orewan rantabulevardia kohti hotellimme suosittelemaa Cafe Plantationia. Cafe Plantationinin omistaja, ranskalainen Durand laittaa ulko-oven lukkoon tehtyäni tilauksen ja kiirehtii keittiöön. Ja voilá, 14 erinomaista aamiaista on pöydässä 30 minuuttia myöhemmin. Eilen 3  naista tarvitsi 1,5h samaan aamiaismäärään... ja tähän väliin ei uskalla sanoa, että kyllä se on mies mikä tarvitaan keittiöön... :]

Read More
Daniil AmosovComment
Päivä 02 | Uusi-Seelanti | Auckland - Kaitaia

Päivä on pitkällä tullessamme sen päätepysäkille Kaitaiaan, mutta ei kuitenkaan niin pitkällä ettemmekö ehdi saada erinomaisia lammaspihvejä Beacbomber-ravintolassa. Samassa ravintolassa paljastuu myös että meillä on mukana yksi niinkin vanha motoristi kuin 54 vee. Pekka Karttunen tilaa pöytään 12 shamppanjalasia ja syykin selvisi nopeasti. Se oli se syntymäpäivä. Onneksi olkoon Pekka myös omasta ja firman puolesta!

Read More
Daniil AmosovComment
Päivä 01 | Auckland

Matkan avajaispäivällinen oli jotakin mitä kotona ei saa. Eli menimme Korealaiseen buffet-ravintolaan jossa ruoka kypsennetään itse! Ja Voilá, meistä kaikista tuli masterchief Koreán puolessa tunnissa! Tosin se luonnistuu tosimotoristeltä ikään kuin luonnostaan :]

Read More
Daniil AmosovComment
Päivä -01 | Hong Kong

Pilvenpiirtäjät ovat Hong Kongissa suuria. Niin on myös ihmisten lukumäärä. Mahdumme kuitenkin sekaan ja lähdemme valloittamaan vuoria. Tarkalleen ottaen Victoria Gapiä, joka kohoaa 400m merenpinnasta aivan Hong Kongin keskustan takana. Viktorian jälkeen parin tunnin unet ja lentokentälle. Toinen ainoastaan 12h lento edessä!

Read More
Daniil Amosov Comment
Päivä -10 | Helsinki

Se oli äsken vielä kaukainen asia, Uuden-Seelannin matka siis. Viime sunnuntaina se jotenkin ui tietoisuuteni, että 'hei, lähtö on ensi viikolla' ja suunpielet kohosivat kohtia korvia itsekseen! Ja kun nyt katson Biketeamin harmaata parkkipaikkaa niin lähtö Uuden-Seelannin kevääseen saa suunpielet helposti taittumaan ylös uudemman kerran!

Read More
Daniil AmosovComment