Päivä 05 | Uusi-Seelanti | Rotorua - Wellington

Siinä ryhmän takana on geysir... yrittää vain hukkua pilveen...

.... mutta tässä näkyy vähän paremmin! :]

Päivä 05 | Rotorua - Wellington


Herätyskello soi sisäisen kelloni mielestä liian aikaisin, mutta sepä ei moisesta mielipiteestä välitä. Jotakuinkin tasan 9am olemme Whakarevaravan portielle. Whakarevareva on Rotoruan asuttu terminen kylä, jossa ei ole pulaa kuumasta vedestä eikä lämmitys ole ongelma. Maa työntää uumenistaan kuumaa höyryä monilukuisista lähteistä 24/7. Kulttuuriryhmäni ei jaksa pitkään kuunella kuivahkoa opastamme kovinkaan pitkään vaan irtaudumme omille reiteillemme! Kotkalaiset hoitavat termisen kylän vartissa, meillä lopuilla menee vähän enemmän aikaa! :]


Rotoruasta Wai-o-tapun kiehuvien mutalähteiden kautta Taupoon expressoille ja kohti Napieria jossa elohopea kohoaa peräti +27asteeseen. Pääsemme kuitenkin moisesta lämmöstä eroon kaartaessamme takaisin vuorten tuntumaan. Taupon ja Napierin välinen tie on yksi Uuden-Seelannin monista helmistä moottoripyöräilijän näkökulmasta. Upeita mutkia riittää myös loppumatkalle.

Päivän eksoottisin kohta on viimeinen vuorten ylitys Materhonin ja Wellingotonin välissä. Parhaissa tuulenpuuskissa kiharaisella tiellä on aina hetkittäin epäselvää kumpi vie pyörää - Kuljettaja vai tuuli! Kaikki me kuitenkin näytimme tuulelle kuka on parempi kuljettaja! 

Kieli ulos ja silmät pullolleen, niin pahat henget pakenevat ... 

... ja tämä on säikähtänyt suomalaista motoristia :)

Whakarevareva. Terminen kylä!

Kari ja tuleva pärinäsussu!

Karin pärinäsussun äiti!

Jukka ja Jukan pärinäsussu!

Taupo - Napier HW

Taupo - Napier HW2

Daniil AmosovComment