Päivä 04 | Orewa - Rotorua

14 pientä Hobittia kotikolonsa ovella!

Päivä 04 | Orewa - Rotorua


Mukavan tuuhea päivä on touhua täynnä, mutta kaikki menee niin kuin pitää jos ei sitten paremmin! Aamu on rento ja hiihtelemme pitkin Orewan rantabulevardia kohti hotellimme suosittelemaa Cafe Plantationia. Cafe Plantationinin omistaja, ranskalainen Durand laittaa ulko-oven lukkoon tehtyäni tilauksen ja kiirehtii keittiöön. Ja voilá, 14 erinomaista aamiaista on pöydässä 30 minuuttia myöhemmin. Eilen 3 naista tarvitsi 1,5h samaan aamiaismäärään... ja tähän väliin ei uskalla sanoa, että kyllä se on mies mikä tarvitaan keittiöön... :]


Orewasta ajamme yhden pysähdyksen taktiikalla Hobittoniin, jossa toteamme että Hobitti-kylään on vähintäänkin riittävästi menijöitä. Kysyntä vastaa enää juuri ja juuri tarjontaan! Kiinalaiset täyttävät jonot. Olemme lippuluukulla 1pm. Saamme liput 3:30 kierrokselle. Sillä mennään ja palaamme vartin ajomatkan päässä olevaan Matamataan lounaalle. Kolme kolmekymmentä istumme Hobittibussissa matkalla hobittikylään, jonne ei pääse moottoripyörällä eikä millään muullakaan yksityisellä kulkuneuvolla. Mutta yhtä kaikki, saamme tehokkaan intron Lord of the Rings elokuviin ja Hobitielokuviin paikallistietäjän Katen opastuksella. 


Rotoruan Holiday Innin pihaan kaarramme 0630pm. Puoli tuntia myöhemmin 0700pm istumme bussissa joka vie meidät Tamaki Maori Villageen Maori kylään ja Hangi-illalliselle 15km pohjoisemmaksi. Bussissa Pekka valitaan Huai-bussiporukan päälliköksi ja Pekka edustaakin meitä esimerkillisesti koko illan ja hoitaa maoriperinteeseen kuuluvat nenätervehdykset puolestamme. Palkkioksi päällikön tehtävistä Pekka saa 2 maorivaimoa. Pekan vaimo Soile on kuitenkin avarakatseinen eikä pistä pahakseen kun kotona on henkilökunnastakin tarve!

Moniohjelmainen ilta päättyy maakuopassa valmistettuun rosvopaistiin. Täällä maahan ei tarvitse laittaa lämpöä. Se on siellä valmiina! Kia Ora!

14 munakasta 30 minuutissa 9 pannun taktiikalla!

Auckland Highway 1'tä katsottuna!

Suurin osa Uuden-Seelannin maisemista kuitenkin tätä!

Hobitit HerraNilsRinne ja Kimmo piha-askareissa.

Hobitti Chief Pekka pitää silmällä että hommat sujuvat!

Any mail today... ?

... jos ei postia niin tynnyrillinen olutta ainakin!

Matamatan maisemissa!

2 palmua + Soile ja Kari!

Luomeen lilaan Tamaki-bussissa!

Maori-päällikkö!

Daniil AmosovComment