Päivä 12 | Te Anau - Cromwell

Bluff... se on siellä mihin Uusi-Seelanti päättyy tai alkaa!

Päivä 12 | Te Anau - Cromwell


Kohti etelän viileyttä kunnes taas kohti pohjoisen lämpöä! Ajaessamme aamiaisen jälkeen huoltamolle Kari sanoo, että 'tarkistetaampa ilmanpaineet kun eilen tuntui mutkissa vähän löysältä'. Ja löysältä totta tosiaan. Karilla vajaa 1 bar ja pieni sievä naula takarenkaassa. Paikkaamme renkaan mutta paikka ei pidä. Apu löytyy Mobililta. Sen korjaamopäällikkö on motoristi itsekin ja hänen kaverillaan yksi käytetty Karin ja Riitan pyörään sopiva rengas! Ja se oli myös Te Anaun ainoa rengas, joka sopi sillä Te Anaussa kukaan ei myy mp-renkaita hyllystä!


Lähetän muun ryhmän matkaan rengasta odotellessamme ja rallatamme sitten ryhmän kiinni ennen Invarcargiliä, jossa on päivän kulttuurikohde numero yksi. Legendaarinen rautakauppa Hayes & Son, joka on rautakaupan ja mp-museon yhdistelmä. Ennen kulttuurikäyntiä käymme kuitenkin Bluffissa. Etelä-Saaren etelä-kärjessä.


Invarcargilistä keulat kohti Cromweliä, joka päivämme päätepysäkki. Hotellimme on ehkä matkan paras, mutta sen vieressä oleva pieni ravintola on buukattu täyteen ja hetken näyttää siltä, että meille tulee laihdutusilta jos emme sitten aja 10km Cromwell Cityyn. Keittiö lupaa kuitenkin tehdä meille itsenäisyyspäivän pitsat ja hyvät tekeekin. Kari laitaa vielä terassin takkaan tulet ja kaikki elävät onnellisina elämänsä loppuun saakka... ja ainakin tämän päivän loppuun! :]

Päivän maisemia...

... ja lisää päivän maisemia!


Aamuaskareita...

... ja sitä juuri...

... milloin tulee valmista?


Jukka ja Maailman nopein intiaani, Munro Special!

Kimmon tyylinäyte miten Munro Specialia ajetaan!


Herra Nils Rinne ja Chief Pekka odottelevat irlantilaisia kahveja tai jotakin muuta takkatulen loisteessa!

Daniil AmosovComment