Päivä 07 | Uusi-Seelanti | Wellington - Westport

Etelä-saaren pohjoisrantaa!

Kimmo & Crisse etelä-saaren pohjoisrannalla!

Jorma & Reija etelä-saaren pohjoisrannalla!

Päivä 07 | Wellington - Westport


Risteilypäivä. Aamukahvit huoneessa, tavarat kokoon ja laivalle. Pohjois- ja Eteläsaaren väliset laivat ovat kokoluokaltaan jotakin samaa kuin 60-luvun ruotsinlaivat. Risteilymme kestää 3,5h ja laivalta pääsemme suoraan päivän hauskimmalle tielle. Pienet tiukat hauskat mutkat lähtevät pitkin etelä-saaren pohjoisrantaa heti satamasta. Jokainen muistaa kuitenkin säännön numero 1.

Eli ei aja yhtään kovempaa kuin korvien väli kulkee ja jokainen tuntee omat rajansa. Uusi-Seelanti on siitä erikoinen maa, että täällä on paljon teitä joilla ei yksinkertaisesti pysty ajamaan niin kovaa kuin nopeusrajoitukset sallivat. Pienimmillä ja kikkaraisimmillakin teillä saa ajaa sataa jos pystyy, mutta kun ei pysty :]


Nelsonissa huikopalatauko ja siitä päivän viimeiset 222km Westportiin, jonne mutkittelemme seitsemään mennessä. Hotelimme emännällä on selkeä PeterPan mitta-asteikko käytössä... 2-3 korttelia osoittautuu 12-13 kortteliksi. Mutta luvattu hyvä Portside ravintola löytyy kaupungin toisesta päästä! Ja kävely tekee itseasiassa hyvää meille itse kullekin!

Mutkasta mutkaan...

... ja mutkasta mutkaan! Herra Nils Rinne tosin haaveilee jo tauoilla Texasin suorista :)

Yhtä kaistaa...

... täällä tie tiivistyy aina välillä yhdelle kaistalle!

Aamianen Tiffanyllä... tai aamiainen Interislandilla!

Ja illalla Nurminta Oy'n takalaukkukauppa auki. Asiakas näyttää vähän empivän tarjontaa mikä vetää kauppiaankin vakavaksi!

Daniil AmosovComment