Päivä 02 | Uusi-Seelanti | Auckland - Kaitaia

Ilmojen halki ja niin edelleen... yksi Murawein suula kolonian asukkaista matkalla lounaan hakuun!

Päivä 02 | Auckland - Kaitaia


Taksit nytkähtävät liikkeelle hotellin edestä 0840. Siinä vaiheessa kupumme ovat täynnä Denny'sin aamiaista kaikilla kolestroleilla aito amerikkalaiseen tapaan. Pyörämme ovat siellä missä pitääkin... kuusi kertaa BMW ja 1x Suzuki. Bemarit ovat kolme kertaa 1200GS ja kolme kertaa 1200RT. Itselleni valitsin jotakin millä en ole koskaan ajanut koska en ole koskaan ollut bemarifani. Suzuki DL 1000 V-Strom yllättää ensi kilometreiltä. Ja päivän edetessä selviää nopeasti, että se taittuu mutkiin paljon ketterämmin kuin bemarit. Tiedä vaikka lähden Balille Suzukilla!? :] 


Päivämme ensimmäinen stoppi on Muraweissa. Käymme siellä bongaamassa Suula-yhteiskuntaa, joka asuu Murawei Beachillä ympäri vuoden. Juuri nyt on menossa hautomo vaihe. Eli Suulien alue on täynnä pesiä vieri vieressä ja jokaisen pesän munien päällä maataan!

Päivän toinen erikoinen paikka on Waipouan saniaispuumetsä jossa tie numero 12 kiemurtelee tiukasta mutkasta tiukkaan mutkaan. Saniaispuut ovat jotakin mitä ei löydy Suomesta eikä Euroopasta. Ne elävät ainoastaan Oceanian alueella ja se on myös Uuden-Seelannin kansallispuu jonka lehti näkyy melkein kaikessa.


Päivä on pitkällä tullessamme sen päätepysäkille Kaitaiaan, mutta ei kuitenkaan niin pitkällä ettemmekö ehdi saada erinomaisia lammaspihvejä Beacbomber-ravintolassa. Samassa ravintolassa paljastuu myös että meillä on mukana yksi niinkin vanha motoristi kuin 54 vee. Pekka Karttunen tilaa pöytään 12 samppanjalasia ja syykin selvisi nopeasti. Se oli se syntymäpäivä. Onneksi olkoon Pekka myös omasta ja firman puolesta! Perästä tullaan jos ei sitten edellä mennä!?

Taksin odotusta!

Taksin lähtöä!

Pientä säätöä!

Siellä on suula!

Siellä niin!

Black & White

Kari & Riitta

Kimmo & Crisse (Mikki&Minni)

Pekka & Soile ja Jukka & Wima

Pekka Karttunen 54 vee!

Daniil AmosovComment