Päivä 04 | Springfield - Lebanon | 450km

State House Inn:n aamiais-buffasta perinteiset amerikkalaiset kolestrolipommi aamiaiset vatsan perukoille ja täysin tankein takaisin routelle :) Sää on ollut joka päivä helteinen ja sellaiseksi se muodostui tänäänkin. Kohti Missouria ja Saint Louisia edettiin pitkin vanhaa kunnon Route66:sta. Saint Louisin nähtävyys numero yksi on Eero Saarisen suunnittelema Lännen Portti, joka oli luonnollisesti ehdoton pysähdyspaikka myös meille. Lännen portille saavuttiin mukavasti ruuhkattomaan aikaan ja suurin osa ryhmästä nousi hissillä Saarisen kaaren huipulle asti ihailemaan koko Saint Louisin yli avautuvia hulppeita maisemia. 

Bensiksellä Saint Louisin kulmilla.

Bensiksellä Saint Louisin kulmilla.

Eero Saarisen luomus, Lännen Portti koreilee Mississippin rantapenkalla Saint Louisissa.

Eero Saarisen luomus, Lännen Portti koreilee Mississippin rantapenkalla Saint Louisissa.

Saarisen luomus on bongattu ja matka jatkuu Teijan, Maukan ja Lassen johdolla takaisin pyörille :)

Saarisen luomus on bongattu ja matka jatkuu Teijan, Maukan ja Lassen johdolla takaisin pyörille :)

Tasaisten Illinoisin maissipeltomaisemien jälkeen maisemat vaihtuvat hiljalleen vehreän kumpuilevaksi Missouriksi. Myös tiehen alkaa ilmestymään muutamia mutkia. Missourin Route 66 varresta löytyvä nähtävyys ”maailman suurin keinutuoli” ei ole ollut ehkä sittenkään vielä riittävän suuri, koska viereinen matkamuisto kahvila oli laittanut lapun luukulle ja ovet kiinni :) Ehkä Missourin Cubassa mietitään parhaillaan kuumeisesti jonkun muun ”maailman suurimman” asian rakentamista Route 66 varteen :)

Maailman suurimmasta keinutuolista ei tullut maailman suurinta turistimagneettia.

Maailman suurimmasta keinutuolista ei tullut maailman suurinta turistimagneettia.

Hieno ajopäivämme päättyi Lebanonin Munger Moss Route66 motelliin. Sitä on pyörittänyt jo 43 vuotta hurmaavat Ramona ja Bobby. Ramonalta saimme myös kyydin Lebanonin illallispaikkaamme :)

Daniil AmosovComment