Mitä pakata moottoripyörämatkalle mukaan?

Hyvin henkilökohtainen- ja matkakohtainen kysymys, mutta nyrkkisääntönä voimme sanoa - mahdollisimman vähän! :) Ennen jokaista matkaa pidämme Suomessa infotilaisuuden, jossa käydään läpi käytännön asiat matkajohtajan kanssa. Yleispätevän varustelistan moottoripyörämatkalle löydät tästä. Ja vinkkejä pakkaamisesta moottoripyörämatkalle tästä.

Lennot kohteeseen?

PeterPanBike ei myy lentoja, mutta varattuasi meiltä matkan saat lentotarjouksen lentoja myyvältä yhteistyökumppaniltamme. Tämä ei luonnollisesti velvoita sinua mihinkään, vaan tahtoessasi voit järjestää itse omat lentosi. Ethän kuitenkaan varaa lentoja ennen kuin olemme vahvistaneet matkan toteutumisen. Lentoja voit helposti vertailla Skyscannerilta.

Ryhmien koko?

Mottomme on - Pieni Ryhmä Suuri Seikkailu!  Ajamme, hieman matkasta riippuen, 6-12 pyörän ryhmissä. Yksityisryhmien koko voi olla mikä vain ryhmästä itsestään tuntuu sopivalta. Pienimmissä ryhmissä liikkuminen tuo kuitenkin paljon etuja - saamme varattua kivoja, motoristihenkisiä majoituksia, syömään mahtuu aina ja tauot eivät veny liikaa.

Matkan hinta?

Olemme panostaneet rehelliseen hinnoitteluun. Mikä tarkoittaa sitä, että meidän sivuillamme et tule näkemään “Hinta alkaen xxx€” tyyppisiä lauseita. Sivuillamme näet kokonaiskulut heti kättelyssä, eikä matkan aikana tai sen jälkeen tule mitään ikäviä yllätyksiä! Jokaisen matkan kohdalla on eroteltu tarkasti ”Kuuluu hintaan” ja ”Ei kuuluu hintaan”.

Miten matkat varataan ja maksetaan?

Matkavarauksen tekeminen onnistuu toimistollamme, puhelimitse, sähköpostitse ja internetsivujemme kautta. Varauksen jälkeen sinulle lähetetään sähköpostitse varausvahvistus ja toimistomaksu (100€ + ALV%). Vahvistat osallistumisesi matkaan maksamalla toimistomaksun. Loppulasku erääntyy maksettavaksi 2 vrk matkan jälkeen, mikäli toisin ei ole ilmoitettu. Lue erityismatkaehdot tarkemmin tästä.

voiko matkan maksaa erissä?

Nyt voit avata PeterPanBiken matkatilin, jolloin saat maksuaikaa ja mahdollisuuden maksaa mp-matkasi myös erissä.

Avaamalla matkatilin, voit hakea matkasi rahoituspäätöksen etukäteen. Rahoituspäätös on luottolupaus, joka ei aiheuta sinulle kuluja eikä velvoita sinua lähtemään edes matkalle. Avaamalla tilin kuitenkin varmistat, että jos lähdet matkalle kanssamme, voit maksaa matkasi myös haluamissasi 3kk:n, 12kk:n, 24kk:n, 48kk:n tai 72 kk:n maksuerissä, valintasi mukaan. Tutustu rahoitukseen tarkemmin tästä.

Mitä kuuluu matkan hintaan? 

Pääsääntö on, että matkan hintaan kuuluu: 

Suomalainen hommansa hallitseva matkanjohtaja, matkainfo Suomessa ennen matkaa, moottoripyörän vuokra, polttoaineet, moottoripyörän pakolliset vakuutukset, verot ja rajoittamattomat kilometrit, majoituksen 2hh huoneessa, matkaohjelman mukaiset aamiaiset, lounaat ja illalliset sekä vuokraamokuljetukset. Näet jokaisen matkan omalta sivulta, mitä juuri sen matkan hintaan sisältyy. Hintaan kuuluvat ateriat on merkitty matkakohtaiseen ohjelmaan | 🥐 = Aamiainen; 🍔 = Lounas; 🍗 = Illallinen | Kasvisruokavalio, keliakia, laktoosi-intoleranssi eivät yleensä ole ongelma ja muut ruokavaliot otamme aina huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Mitä matkan hintaan ei kuulu? 

Pääsääntö on, että matkan hintaan ei kuuluu: 

Lennot, lentokenttäkuljetukset ja alkoholijuomat. Venäjän matkoilla hintaan ei kuulu moottoripyörän vuokra (ajetaan omilla) eivätkä pyörän vakuutukset.

Millä ajetaan? 

Aina kun lennämme johonkin, niin ajamme vuokrapyörillä. Venäjällä tehtävillä matkoilla ajetaan omilla pyörillä ja Euroopan matkoille voit helposti liittyä omalla ajoneuvolla.

Valitsemme yhteistyökumppanimme jokaisessa kohdemaassa erittäin tarkasti. Meidän päällimmäinen prioriteettimme on mahdollisimman hyväkuntoiset ja paikallisen maastoon sopivat moottoripyörät, joilla ajonautinto on korkeimmillaan.

Mahdollisuuksien mukaan pyrimme järjestämään pyörät matkalaisten toiveiden mukaisiksi. Jokaisen matkan perusfaktat ja pyörävalikoiman löydät matkakohtaisella sivulla.

Moottoripyörän vakuutus?

Pakolliset liikennevakuutukset kuuluvat aina matkan hintaan. Jos kuitenkin haluat poistaa / pienentää esimerkiksi omavastuuta, niin se on joissakin maissa mahdollista. Amerikan matkoille suosittelemme myös ekstrana kolmannen osapuolen vahingot kattavan lisävakuutuksen. Aasiassa moottoripyörää ei aina ole edes mahdollista vakuuttaa. Vakuutusasiat käydään tarkemmin matkainfon yhteydessä ennen kutakin matkaa.

Millaisia majoituksia käytämme? 

VSS (Vuoden Suuri Seikkailu) -matkoilla hotelli voi olla mitä tahansa. Kaikilla muilla matkoilla käytämme siistejä ja usein motoristihenkisiä 3-5 tähden hotelleja, motelleja, guest houseja, riadeja ja jurttia. Niin ikään kiinnitämme huomiota siihen, että hotellihuoneet ovat hiljaisia. Hyvät yöunet, lyhyetkin ovat moottoripyörämatkoilla tärkeitä. Vapaapäivinä pyrimme majoittumaan lähelle keskustaa tai tärkeitä nähtävyyksiä. Matkan hinta on ilmoitettu aina 2hh mukaan. 1hh lisämaksusta.

Perimmekö yksinmatkustavalta “1 hengen huoneen” lisämaksun?

Emme peri, ellet varta vasten tilaa 1hh huonetta. Muussa tapauksessa jaat huoneen samaa sukupuolta olevan matkalaisen kanssa.

Voinko osallistua mp-matkalle yksin?

Älä suotta arastele lähteä matkaan yksin koska jaettu ilo on paras ilo. PeterPanBiken matkoilla tapaat aina samanhenkisisä ihmisiä, ja matkoillamme muodostuu ystävyyssuhteita, jotka kestävät eliniän!

Pitääkö olla kokenut motoristi, jotta matkoille voi osallistua?

Kokenut motoristi on lavea käsite. Moottoripyörämatka ulkomaille ei ole se paikka, johon ajamista lähdetään opettelemaan. Moottoripyörällä pitää osata ajaa ja viihtyä sen päällä joillakin matkoilla pitkääkin päivää. Jos epäilet ajotaitojasi tai kokemuksesi riittävyyttä, ota meihin yhteyttä.

Kuinka pitkiä ajopäiviä?

Tämä vaihtelee matkasta matkaan, mutta nyrkkisääntönä voimme sanoa, että matkaan lähdetään klo 8-9 aamulla ja ollaan perillä hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa. Pimeässä ajamista pyrimme välttämään kaikin keinoin, jos se vaan on mahdollista. Pyrimme ajamisen lisäksi sisällyttää ohjelmaan mahdollisimman paljon nähtävä ja koettavaa. Rautaperseajoista ei ole matkoillamme kysymys, vaan nimenomaan tutustutaan paikalliseen kulttuuriin moottoripyörän selästä!

Pärjäänkö Suomen kielellä? 

Kyllä. Matkanjohtajasi hoitaa puhumiset ulkomaan kielellä. Kaikki meidän matkanjohtajamme puhuvat sujuvasti vähintään Suomea ja Englantia. Meiltä löytyy myös Venäjää ja Ruotsia taittavia matkanjohtajia.

Minkälaista infoa ja apua saan ennen matkaa?

Ennen kaikkia matkoja (paitsi pitkät viikonloput) pidämme infotapaamisen ryhmän kesken. Yleensä noin 2-3 kuukautta ennen matkaa. Matkanjohtaja käy läpi kaikki käytännönasiat kuten reitit, varusteet, vakuutukset, viisumit, lennot yms. Matkanjohtaja myös perustaa hyvissä ajoin WhatsApp ryhmän, jossa voi keskustella ja kysellä lisää matkakohtaisia asioita. Aina voit myös soittaa meille tai lähettää viestiä.

Käytetäänkö mp-matkoilla huoltoautoa? 

Joillakin matkoilla kuten Mongoliassa, Sri Lankalla tai Intiassa se on käytännössä pakollinen. Siellä ei osu kohdalle yhtään varaosakauppaa. Muuten ajamme yleensä ilman huoltoautoa. Jos huoltoauto mukana, niin siitä aina maininta kyseisen matkan sivuilla. “Omalle ryhmälle” sen saa luonnollisesti aina, jos ryhmä haluaa.

Saako kypärän ottaa lentokoneeseen? 

Kyllä, ainakaan toistaiseksi sitä ei ole koskaan kielletty tai edes kommentoitu. Kypärän kannalta se on myös suotavaa. Ruumassa se voi pehmeässä kassissa helposti saada kolhuja. Jos sinulla on kypäräpussi, sujauta sinne. Kulkee kätevästi olkapäällä.

MINKÄLAISET OVAT LADY’S MP-MATKAT?

PeterPanBiken Lady’s konsepti on täysin uusi, jatkuvasti kasvavalle naismotoristien ryhmälle suunniteltu. Matkat on suunniteltu naisten mieltymyksien mukaan; ajopäivät pidetään lyhyempinä, koska illaksikin on luvassa jotain kivaa. Oli se sitten viininmaistelu, SPA hoito tai shoppailukierros lähikaupungissa, rentouttaa se mukavasti ajelun jälkeen. Tutustu konseptiin tarkemmin tästä.

Onko PeterPanBike suomalainen yritys?

100% kotimainen matkanjärjestäjä, jonka omistavat Sami Hokkanen, Dani Amosov, Mika Pyyppönen ja Jyrki Lehtinen. Monelle tuttuja matkanjohtajia ovat edellisten lisäksi Emppu Nieminen, Pekka Sipola, Lars Winter, Henrik Gummerus sekä Riitta Tynkkynen, joka panostaa Lady’s matkoihin. Kaikki ajavat rakkaudesta moottoripyöräilyyn. Henkilökuntaan voit tutustua paremmin tästä.