Päivä 06 | Sapulpa - Amarillo | 600km

Jos matkaamme on mahtunutkin monenlaista tuuria, niin säiden suhteen näyttää olevan pelkkää hyvää sellaista. Tänään tosin sateisen näköinen taivas ja muutama pisara saivat käyntiin pienet sadevarustesulkeiset. Mutta niinkuin se useimmiten menee, niin varmin taivaan kirkastaja on päälle puetut hiostavat sadeasut ja niinhän siinä nytkin kävi. Sadeasujen aiheuttamaan hikoiluun löytyi onneksi hyviä lääkkeitä maailman suurimmasta limonadi kokoelmasta päivän ensimmäisellä stopilla, Soda Ranchilla. Toiselta puolelta Routea löytyy myös maailman suurin pyöreä lato. Mene ja tiedä mutta Etelä-Pohjanmaan poikia moinen lato ei juuri hetkauttanut…:)

Sirpa, Switch Back ja aamuaurinko säteilevät Sapulpan aamussa :)

Sirpa, Switch Back ja aamuaurinko säteilevät Sapulpan aamussa :)

Tarmo valmiina Routelle, kohti Texasia.

Tarmo valmiina Routelle, kohti Texasia.

Maukka ja Arvo tutkivat HD:n mittareita :)

Maukka ja Arvo tutkivat HD:n mittareita :)

Tähän päivään mahtuu paljon kilometrejä mutta Route on joutuisaa kuljettavaa Ohlahoman kumpuilevista maisemista Texasin valtaville tasangoille. Elk Cityssä pysähdyttiin vielä mainioon Route 66 museoon. Muuten päivä oli aika voittopuolisesti ajopäivä. 

Plymounth Valiant -65 konepellin alle on ruuhkaa, Shamrock Texas :)

Plymounth Valiant -65 konepellin alle on ruuhkaa, Shamrock Texas :)

Texas Amarilloon saavuttiin hyvään aikaan loppuiltapäivästä ja majapaikaksi valikoitui erittäin cowboy henkinen Big Texan Steak Ranch. Näillä Texasin tasangoilla ruokavalio koostuu pihveistä, pihveistä ja pihveistä… Kovasta yllytyksestä huolimatta, ei kukaan lähtenyt kokeilemaan 72 unssin eli noin kahden kilon pihvin kesyttämistä… Nälkä lähti kyllä mainiosti pienemmilläkin pihveillä… Mm. Markon ja Pekan lautasille tömähtivät 600g:n Dallas Cutit… Eikä muruakaan jäänyt lautaselle :) Steak Ranchilla on kunnon jiihaa meininki :) Hieno ajopäivä !:)

Pihvejä odotellessa, Big Texan Steak House.

Pihvejä odotellessa, Big Texan Steak House.

21 unssia texasilaista naudan lihaa.

21 unssia texasilaista naudan lihaa.

Daniil AmosovComment