Päivä -2 | Kiwi | Helsinki - Hong Kong - Auckland | 16648km (linnuntietä)

Eli jos ollaan tarkkoja, niin Suomesta käsin toisella puolella maapalloa on silmänkantamattomin Tyyntä valtamerta. Mutta jos haluat ajalla kuivalla maalla, niin Uusi-Seelanti on maantieteellisesti kauin paikka tällä planeetalla missä se on mahdollista ;) 

Uuden-Seelannin faktat

  • Valtiomuoto perustuslaillinen monarkia
  • Valtionpäämies Kuningatar Elisabet II
  • Pääkaupunki Wellington
  • Pinta-ala 268 680 km² (Suomi n. 338 424 km²)
  • Väkiluku 4 135 000 (Suomi n. 5 503 347)
  • Viralliset kielet englannin kieli, maorin kieli, Uusiseelantilainen viittomakieli
  • Valuutta Uuden-Seelannin dollari (NZD) - 1 NZD = 0,58€
  • Aikavyöhyke kesäaika UTC+12, talviaika UTC+13 (Suomen aikaa +9h/+11h)
  • Itsenäistyi 1907
  • Pääuskonto kristinusko

Uuden-Seelannin nykyinen valtiolippu, jonka asema virallistettiin 24. maaliskuuta 1902.


Historiaa lyhyesti
 

Uusi-Seelanti asutettiin Maorien toimesta noin tuhat vuotta sitten. He myös antoivat saarille nimen ”pitkän valkoisen pilven maa” (Aotearoa). Ensimmäiset eurooppalaiset näkivät Uuden-Seelannin saaret tiettävästi vuonna 1642. Saarille ei kuitenkaan noustu maihin kun vasta vuonna 1779 James Cookin toimesta. Vuonna 1840 Maorit luovuttivat saaret Britannialle Waitangin sopimuksella, jonka allekirjoituspäivästä on tullut Uuden-Seelannin kansallispäivä. Waitangin sopimus aloitti saarten järjestelmällisen ja rauhallisen asuttamisen. Maorien ja uudisasukkaiden väliset maakiistat kuitenkin kärjistyivät 1860-luvulla sotaan asti, jonka seurauksena maanomistus siirtyi siirtolaisille. Maorien korvausvaatimukset ovat nykyään kiperä poliittinen kysymys Uudessa-Seelannissa.


Matka alkaa!

Lentomatkustamisen kehittymisen myötä maapallosta on tullut hyvin pieni ja alle vuorokaudessa pääsee melko vaivattomasti planeetan toiselle puolelle!

Tällä kertaa itse lennän Hong Kongin kautta yhdellä vaihdolla Aucklandiin, Marjatan kanssa. Loppuryhmä, eli Veikko, Tarmo, Esa ja Anja, matkustelee omia aikoja kohti Uutta-Seelantia ja tapaamme perillä 25.11 tervetuliaisillallisen yhteydessä. Seuraavana päivänä haetaan pyörät ja lähdetään tutkimaan mutka- maisematarjontaa 15 päivän seikkailulla. Matka päättyy eteläiselle saarelle Christchurchiin 09.12. Tervetuloa mukaan nojatuolimatkalle!

Dani | Helsinki 22.11.2017


Tällä seikkailulla tutustutaan monipuoliseen Uuteen-Seelantiin, joka tunnetaan myös motoristin paratiisina :) Uusi-Seelanti tarjoaa motoristeille elämyksiä elämysten perään. Monimuotoinen ilmasto korkeuseroista johtuvine lämpötilanvaihteluineen ja eksoottinen luonto ovat huikeaa koettavaa kokeneellekin matkailijalle.

Uusi-Seelanti on Tyynen valtameren lounaisosassa sijaitseva valtio, joka koostuu kahdesta pääsaaresta, Etelä- ja Pohjoissaaresta. Lähin naapurivaltio on Australia, joka sekin tosin sijaitsee reilun 2000 kilometrin päässä. Uuden-Seelannin itäpuolella on Chile, mutta sinne matkaa onkin jo 9000 kilometrin verran!

Alla meidän suunniteltu reitti suureinpiirtein - kilometrejä noin 5000:

Kelit tällä hetkellä...


Mitä mukaan moottoripyörämatkalle Uuteen-Seelantiin?

Saarella olosuhteet ovat erittäin vaihtelevat. Missä muualla voit käydä aamu-uinnilla lämpimässä merivedessä, ajaa kostean viidakon läpi iltapäivällä ja ylittää lumihuippuiset vuoret samana päivänä? 

Nyrkkisääntönä voin sanoa, että jos pärjäät kesäisellä Lapin reissulla, niin pärjäät myös Uudessa-Seelannissa! Pätevän varustelistaehdotelman löydät tästä! 

Henkilökohtaisesti käytän tällä matkalla tuliterää Rukan RoughRoad ajoasua, joka on suunniteltu erityisesti matkaenduroa ja adventure pyöriä ajaville. Tulle samalla testattua miten kotimainen tuotos pärjää vaihtelevissa olosuhteissa maailman toisella puolella ;)

Kaikki pakattu ja valmiina lähtöön! :)

Dani Amosov1 Comment