Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme seuraavia lisä- ja erityisehtoja:

 
 


1. Matkan varaus

Lähtöpäätöksen jälkeen sinulle lähetetään virallinen matkavahvistus, jonka liitteenä on toimistomaksu. Matkan varaus on molempia osapuolia sitova kun 124€ (100€ + alv%) toimistomaksu on maksettu. Maksamalla toimistomaksun matkalainen hyväksyy valmismatkalain matkaehdot sekä PeterPanBiken asettamat lisä- ja erityisehdot.

2. Maksuehdot

Matkalaskun eräpäivä on kaksi päivää matkan päättymisen jälkeen. Jokaisella matkasivulla ilmoitamme matkan kokonaishinnan ilman toimistomaksua, koska laki kieltää toimistomaksun ilmoittamisen kokonaishinnassa, kun matkalaskun eräpäivä on matkan jälkeen.

3. Vastuut

a] Asiakas osallistuu matkalle omalla vastuullaan ottaen huomioon oman kuntonsa, terveydentilansa sekä ajokokemuksensa ja ajotaitonsa.
b] Liikenteen tempo, rytmi ja määrä useimmissa kohteissamme on aivan eri kuin Suomessa tai Euroopassa. PeterPanBike ajaa kaikissa kohteissa paikallisten tapojen ja sääntöjen mukaan, eikä vastaa asiakkaan mahdollisesti itselleen tai kolmannelle osapuolelle aiheuttamasta vahingosta.
c] Matkan aikana asiakkaalla on oltava voimassa oleva henkilövahingot kattava matkavakuutus. Asiakkaan matkatavarat ovat aina asiakkaan omalla vastuulla.
d] Asiakas ajaa aina omalla vastuullaan ja vastaa mahdollisista vuokrapyörälle tai vuokra-autolle aiheuttamistaan vahingoista. Kaikilla matkoillamme pakolliset liikennevakuutukset kuuluvat matkan hintaan. Aasiassa moottoripyörää ei aina ole edes mahdollista vakuuttaa.
e] PeterPanBike vastaa maajärjestelyistä kohteessa.
f] Lentoyhtiöt ovat vastuussa matkustajista ainoastaan lentokuljetuksen aikana IATA-yhtiöiden kuljetusehtojen edellyttämällä tavalla.

4. Matkan peruutus

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka, milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin matkanjärjestäjällä on oikeus periä peruutusmaksu seuraavasti:

a] Mikäli asiakas peruuttaa matkan 59-30 vrk (120-30 vrk Australia, Uusi-Seelanti, Japani, Etelä-Afrikka, Etelä-Amerikka ja mahdolliset muut kaukokohteet (kts. a2) ennen matkan alkua, PeterPanBike laskuttaa mahdolliset yhteistyökumppaneille maksetut moottoripyörä- tai autovarausten ennakkomaksut, hotellimaksut ja muut sellaiset maksut, joita ei voi peruuttaa. Toimistomaksun asiakas voi peruutuksen yhteydessä siirtää muulle matkalle.
a.1] Pohjois-Amerikan matkoilla joudumme maksamaan pyörät vuokraajalle 2kk ennen matkan alkua ja sen jälkeen tapahtuneista peruutuksista emme saa enää maksuja takaisin. Näillä matkoilla pyörän peruuttamaton ennakkomaksu on 2 viikon matkoilla noin 2000-2500€ ja 3 viikon matkoilla noin 3000-3500€, jonka joudumme laskuttamaan, mikäli peruutuksesi tulee myöhemmin kuin 60vrk ennen matkan alkua. Mikäli sinulla on matkavakuutus voimassa ja peruutuksen syy on onnettomuus, lähiomaisen kuolema tai vakava sairaus tai oma sairaus, josta sinulla on lääkärintodistus, matkavakuutus kattaa peruutuskulut.
a.2] Australian, Uuden-Seelannin, Japanin, Etelä-Amerikan, Etelä-Afrikan, Iranin matkoilla ja mahdollisilla muilla kaukomatkoilla joudumme maksamaan pyörien varausmaksun vuokraajalle 3-6kk ennen matkan alkua. Summa on 30% pyörän koko vuokrahinnasta. Käytännössä 800-1500€, jonka joudumme laskuttamaan, mikäli peruutuksesi tulee myöhemmin kuin 180vrk ennen matkan alkua. Mikäli sinulla on matkavakuutus voimassa ja peruutuksen syy on onnettomuus, lähiomaisen kuolema tai vakava sairaus tai oma sairaus, josta sinulla on lääkärintodistus, matkavakuutus kattaa peruutuskulut.
a.2b] Australian, Uuden-Seelannin, Japanin, Etelä-Amerikan, Etelä-Afrikan ja muilla mahdollisilla kaukomatkoilla joudumme maksamaan pyörien koko vuokrahinnan vuokraajalle 2-3kk ennen matkan alkua ja sen jälkeen tapahtuneista peruutuksista emme saa enää maksuja takaisin. Näillä matkoilla pyörän koko vuokrahinta on noin 1500-2500€, jonka joudumme laskuttamaan, mikäli peruutuksesi tulee myöhemmin kuin 60vrk ennen matkan alkua. Mikäli sinulla on matkavakuutus voimassa ja peruutuksen syy on onnettomuus, lähiomaisen kuolema tai vakava sairaus tai oma sairaus josta sinulla on lääkärintodistus, matkavakuutus kattaa peruutuskulut.
b] Mikäli asiakas peruuttaa matkan 29-14vrk ennen matkan alkua, PeterPanBike laskuttaa matkan järjestely- ja varauskuluja 25% matkan hinnasta.
c] Mikäli asiakas peruuttaa matkan 13vrk - 7vrk ennen matkan alkua, PeterPanBike laskuttaa 50% matkan hinnasta.
d] Mikäli asiakas peruuttaa matkan myöhemmin kuin 7vrk ennen matkan alkua PeterPanBike laskuttaa koko matkan hinnan.
e] Mikäli asiakas keskeyttää matkan omasta tahdostaan kesken matkan PeterPanBike laskuttaa niin ikään koko matkan hinnan.
f] Mikäli asiakkaalla ei ole jatkuvasti voimassa olevaa matkavakuutusta, suosittelemme matkavakuutuksen ottamista siten, että se tulee voimaan vähintään 2vrk ennen matkan alkua. Matkavakuutus kattaa peruutuskulut, mikäli peruutuksen syynä on oma tai lähiomaisen vakava sairaus, onnettomuus tai lähiomaisen kuolema.
g] Jos PeterPanBike joutuu peruuttamaan matkan, toimistomaksu palautetaan, ellei asiakas halua siirtää sitä muulle matkalle.

5. Lentoliput ja reittilennot kohteeseen

a] PeterPanBike ei myy lentolippuja. Asiakas vastaa itse lennon varaamisesta ja sen maksamisesta. Asiakas varaa lennon sen jälkeen, kun PeterPanBike on vahvistanut matkan toteutumisen sähköpostilla tai puhelimitse. Mikäli asiakas varaa lennon ennen tätä vahvistusta, ei PeterPanBike vastaa kuluista joita mahdollisesti käyttämättä jäävä lento aiheuttaa.
b] Mikäli matka ei jostakin syystä toteudu vaikka PeterPanBike on vahvistanut matkan toteutumisen, PeterPanBike vastaa asiakkaan lennoista syntyneistä kuluista.
c] PeterPanBiken matkan virallinen alku- ja päätepiste on aina ensimmäisen ja viimeisen päivän hotelli tai kohdemaan lentokenttä ohjelman mukaan.
d] PeterPanBiken lentolippuja myyvä yhteistyökumppani lähettää asiakkaalle lentotarjouksen matkalle hyvin sopivista ns. oletuslennoista, jotka asiakas hyväksyy tai hylkää.

6. Osanottajamäärä

a] PeterPanBiken moottoripyörämatkojen ryhmien koko on matkasta riippuen 6-12 moottoripyörää. Mikäli osanottajia on alle ao. matkan minimimäärän, pidätämme oikeuden peruuttaa matkan. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitamme viimeistään 31 päivää ennen matkan alkua. “Omalla ryhmällä” ei ole ala- eikä ylärajaa.
b] Mikäli matkan toteutuminen näyttää epävarmalta asiakkaan tehdessä varauksen, PeterPanBike ilmoittaa tästä aina asiakkaalle, jotta asiakas ei varaa lentoja turhaan. Niin ikään PeterPanBike ilmoittaa asiakkaalle heti kun lennon varaaminen on asiakkaalle turvallista.

7. Mahdolliset muutokset

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Emme voi vastata matkan julkaisemisen jälkeen tulleista, meistä riippumattomista muutoksista. Tämä koskee kohdemaiden poliittisia myllerryksiä, mahdollisia tautiepidemioita, lentoja, luonnonmullistuksia, tuhkapilviä, suuria valuuttaheilahduksia yms. Saatamme joutua korottamaan matkan hintaa tai siirtämään lähtö- tai tuloaikoja. Hintamuutoksia ja päivämäärien siirtoja teemme kuitenkin vain poikkeustapauksissa.

Pyrimme käyttämään kaikessa toiminnassamme tervettä maalaisjärkeä!

8. Tietosuojaseloste (GDPR)