Päivä 1 | Uusi-Seelanti | Auckland | 0km

 

8500 kilometrin hyppy Hong Kongiin... 

Ja noin 9000 lento Aucklandiin heti perään :)


Auckland pähkinänkuoressa

Auckland (maoriksi Tāmaki Makau Rau tai Ākarana) on Uuden-Seelannin suurin kaupunki. Auckland Cityssa asuu noin 405 000 ihmistä ja suurkaupunkialueella yli 1,3 miljoonaa ihmistä, mikä on noin kolmasosa koko maan väkiluvusta!

Kaupunki sijaitsee Uuden-Seelannin Pohjoissaarella kapealla kannaksella Waiteaun ja Manukatan satamien välissä. Ympäristössä on rehevän sademetsän peittämiä vulkaanisia kukkuloita ja pieniä saaria. Aucklandia ympäröi lähes 50 tulivuorta, joista osa on edelleen aktiivisia. Tunnetuimpia näistä ovat One Tree Hill ja Mt. Eden, joille pääsee helposti keskustasta bussilla. 

Kraatterin lisäksi One Tree Hillillä kannattaa kävellä läheisessä Cornwallin puistossa ja vierailla Stardome observatoriossa. Mt Eden on Aucklandin korkein tulivuori ja sen kraatteri on pyhä paikka. Kannattaa käydä katsomassa myös Eden Gardens -puutarha vuoren rinteellä.

328-metrinen Sky Tower on eteläisen pallonpuoliskon korkein rakennus ja Aucklandin ehdoton maamerkki. Torniin pääsee nopealla hissillä ja näköalatasanteilta voi ihastella alapuolella levittyvää kaupunkia sekä horisontissa näkyviä vuoria. Osa näköalatasanteen lattiasta on lasia, mikä tekee kokemuksesta entistä huikeamman. Adrenaliinia kaipaavat voivat kävellä tornin ulkopuolella olevalla tasanteella tai hypätä benji-hypyn tornista! :)

Sky Tower pääkadulta (Queen's street) katsottuna.

Kaupungin keskusta Sky Towerista käsin...

Täällä kukat kukkii ja kevät on parhaimillaan! 

Tarmo, Veikko ja Marjatta luontoa tutkimassa Albertin puistossa

Täällä on kaikki päinvastoin kuin meillä Euroopassa. Aurinko kyllä nousee idästä, mutta se kulkee päivän mittaan pohjoisen kautta länteen. Meidän kesällämme täällä on talvi, ja vastaavasti toisinpäin. Kun meidän jouluumme kuuluu olennaisena osana talvi ja lumi, vastaa täkäläisen joulun viettäminen lähinnä meidän juhannustamme. Silloin täällä syödään, juodaan, lauletaan ja uidaan. Se on keskikesän juhla! :)

Vihdoinkin koko ryhmä koossa tervetuliaisillallisen merkeissä! :) 


Tänään 11 tunnin aikaero vetää vastustamattomasti lakanoiden väliin magneetin lailla! Huomenna pyörien hakuun ja kohti pohjoista!

Daniil Amosov1 Comment