Päivä 2 | Kiwi | Auckland - Muriwai - Kaitaia | 370km


Tänään kaikki natsaa kohdalleen - taksi saapuu 15 minuuttia ennen sovittua aikaa, ryhmä on sovitussa paikassa 15 minuuttia etuajassa, vuokraamon henkilökunta on paikalla 20 minuuttia ennen virallista avaamista! Tilatut pyörät odottavat hienossa rivissä siellä missä pitääkin ja paperihommatkin on tehty pitkälti etukäteen. Nopeat allekirjoitukset, pakkaamiset, pakolliset testikierrokset parkkipaikalla ja olemme valmiina matkaan! :) 

Kaloritankkaus klo 07.30


Taksi hotellin pihassa 08.15

Pyörät ja kuskit valmiina lähtöön klo 09.40!

Vasemmanpuoleinen liikenne sujuu kaikilta heti kättelyssä ja matka etenee rivakkaa vauhtia. Poliisien mielestä jopa liian rivakkaa ;) Viimeisenä ajava Tarmo joutui pienen kuulusteluun paikallisten poliisien toimesta, mutta puheella selvittiin!


Päivämme ensimmäinen stoppi on Muriwaissa. Käymme siellä bongaamassa Suula-yhteiskuntaa, joka asuu Muriwai Beachillä ympäri vuoden. Mustan hiekkarannan jylhät ja rosoiset kalliot ovat myös näkemisen arvoiset.


Päivän ehkä henkeäsalpaavimmat mutkat löytyivät Waipua Kauri metsästä, jossa vehreät puut ja pensaat roikkuvat matomaisesti luikertelevan asfalttitien päällä. Nyt ollaan motoristin taivaassa!

Paparoassa pieni välipalatauko...


Erikoinen paikka on myös Waipouan saniaispuumetsä jossa tie numero 12 kiemurtelee tiukasta mutkasta tiukkaan mutkaan. Saniaispuut ovat jotakin mitä ei löydy Suomesta eikä Euroopasta. Ne elävät ainoastaan Oseanian alueella ja se on myös Uuden-Seelannin kansallispuu jonka lehti näkyy melkein kaikessa.

Tane Mahuta on yksi maailman suurimmista saniaispuista! 

Huikeat tiet ja maisemat jatkuvat koko päivän ajan!

Ennen tämän päivän päättäriä Kaitaiaa meillä vielä edessä lyhyt lauttamatka. Rawene - Kohukohu väli about 15 minuuttia. Sen jälkeen pieniä teitä kohti pohjoista.


Itse Kaitaia ei ole kenellekään mistään tuttu 5000 asukkaan kylä. Sunnuntaina kaikki kiinni, paitsi paikallinen Alko, josta haettiin kypäräkaljat. Vatsan saimme täyteen kylän ainoasta toimivasta ravintolasta - KFC'stä :)

Kypäräkaljat ja viinit kruunasivat erinomaisen ajopäivän!

Daniil Amosov1 Comment