Päivä 3 | Kiwi | Kaitaia - Cape Reiga - Auckland | 530km

116 kilometriä Kaitaiasta pohjoiseen löytyy paikka jossa kaksi merta kohtaavat toisensa - Cape Reinga! (Tyyni Valtameri ja Tasmanian meri - törmäyskohdassa meri vaahtoaa!)


Asfaltti kiiltää yösateen jälkeen...

Esa tankaa ja Anja neuvoo ;)

Aamukasteen jäljiltä hotellin piha oli kosteaa. Mutta pohjoisessa taivas on sininen. Täällä päin pohjoiseen mentäessä liikutaan kohti päiväntasajaa ja lämpöä :)  Kaitaian 5000 asukkaan kylästä ei löytynyt yhtäkään aamupalapaikkaa. Ei löytynyt myöskään Awanuista, eikä Waihararasta! 

Viimeisestä kylästä ennen Cape Reinga löytyi lupaavan näköinen paikka, mutta sekin aukesi vasta klo 09.30 eli tunnin päästä! Ei voi mitään ja jatkamme matkaa tyhjin vatsoin pohjoiseen kohti Uuden-Seelannin pohjoisinta kohtaa Cape Reingaa.

Far North Highway 1 - tie pohjoiseen!

116 nautinnollista kilometriä myöhemmin saavuimme Cape Reingaan, joka on upea kuten aina... ja varsinkin auringon alla se pääsee täysiin oikeuksiinsa Tyynen Valtameren ympäröimänä. Niin ikään pieni patikka retki parkkipaikalta majakalle on pelkästään hyvästä motoristivartaloillemme! :)

Tarmo ja Veikko ihmettelemässä maisemia... 

Reinga tarkoittaa Maori kielellä manala - paikalliset uskoivat, että kuoleman jälkeen sielu matkustaa tänne ja laskeutuu tuonpuoleiseen...

Reinga tarkoittaa Maori kielellä manala - paikalliset uskoivat, että kuoleman jälkeen sielu matkustaa tänne ja laskeutuu tuonpuoleiseen...

Meidän lisäksi paikalla ei paljon muita ollutkaan...


Takaisin jokainen ajoi omaa tahtia sovittuun paikkaan - Pokenuin kylään, jossa aamulla käytiin aamiaisen toivossa :) Ja nyt sitä sai!

Erittäinkin täyttävä ja kolesteroolipitoinen burgeraamiainen motoristin tiellä pitää! 

Tarmo kurvailee!

Eilen ajoimme ylös Australian puoleista rannikkoa. Tänään on sitten vuorossa Etelä-Amerikan puoleinen rannikko etelään päin ajettaessa. Liikennettä ei käytännössä ollenkaan, nopeaa mutkittelevaa latua silmin kantamattomiin. Aurinko paistaa, koneet jylisee ja sielu nauttii! :)

Illaksi laskettiin Aucklandin lähistöön - tästä on hyvä jatkaa matkaa huomenna!

Daniil AmosovComment