Päivä 6&7 | Bhutan | Jakar - Trongsa - Gelephu

Päivä 6 | Jakar - Trongsa

Jarkko ja Jukka valmiina lähtöön

Liikkeelle lähdettiin tuttuun tapaan kello kahdeksan ja sää oli hyvä. Tänään oli jälleen upea tie.  Näissä korkeuksissa on aamuisin viileää, mutta ihan siedettävää.

Yksi pyörä odotti tänään korjattuna perillä, joten minusta tuli tänään bussimies. Ensimmäistä kertaa yhdeksänvuotisen PPB uran aikana. Matka tänään ei ollut pitkä ja tiet olivat eilistä paremmat joten perillä oltiin jo ennen neljää.

Tämä maa on kyllä todellinen Shangri-La. Kaunis arkkitehtuuri, siistit maalaiskylät upeissa maisemissa. Nykyisen Bhutanin kuningaskunta on saanut alkunsa Trongsassa ja käytiin vielä vierailemassa ensimmäisen kuninkaan hallinto- ja temppelirakennuksessa.

Näkymät Trongsaan parvekkeelta

Majapaikastamme ikkunoista ja parvekkeelta näkee lähes koko kaupungin. Hienoa on. Nyt ilta täällä on vähän sadellut ja toivotaan ettei sada huomenna kun on edessä pidempi matka ja hiekkateitä suurimmaksi osaksi kuulemma.

Päivä 7 | Trongsa - Gelephu

Vähän aikaisempi herätys tänään koska matka oli pidempi ja eilen illalla satoi, niin haluttiin varmistaa valoisan aikaan pääsy perille. Koko päivä oli ajoa. Tänään tultiin sitten ensin alas ja sitten ylös ja taas alas. Ei voi taaskaan maisemia moittia.

Kahvitauolla

Yhtään isompaa kaupunkia tai kylää ei päivän reitille tullut ja viidakko maisemissa meni suurin osa ajosta. Pari apinaakin tuli bongattua matkan varrella. Yhdestä pyörästä hajosi takajarru loppumatkasta, mutta ei tarvinnut reitin varrella mitään huoltaa vaan päästiin perille ilman reitin varrella huoltoa.

Nyt tulikin sitten lämmin kun saavuttiin lähelle Intian rajaa Gelephuun. Täällä talojen arkkitehtuuri on osaksi Intialainen ja väestössä on paljon nepalilaisia. Viimeiset vajaa 10 kilometriä olikin suoraa tietä, ensimmäiset tällä matkalla.

Kaupan nuori myyjä teki Joukon kanssa tuttavuutta

Daniil AmosovComment