Päivä 4&5 | Bhutan | Thimpu - Phobji - Jakar

Päivä 4 | Thimpu - Punakha - Phobji

Kerrassaan hieno päivä, tai ainakin jos tykkää hiekkateistä. Aamulla saatiin oikein hyvää kaurapuuroa jotta jaksaa mennä eteenpäin. Liikkeelle lähdettiin tuttuun aikaan eli vähän ennen yhdeksää.

Jouko lähes valmiina matkaan

Ensin tankille ja sitten kohti Punakhaa. Ensin ylös reiluun 3000 metriin ja sitten alas 1200 metriin. Tieverkkoa levennetään joten sen takia kaikki päällyste oli kuorittu pois ja koko matkalle oli vuorenseinämää kaavittu pois eli koko matka oli tietyömaata. Tänään täällä on vapaapäivä joten työkoneet suurimmaksi osaksi seisoivat mikä tietysti avitti etenemistä.

Reitti oli tietyömaata lähes koko matkan

Reitti oli tietyömaata lähes koko matkan

Punakhassa pidettiin lounastauko ja käytiin katsomassa paikantunnetuinta nähtävyyttä Punnakha Dzongia. Sisälle ei päästy koska siellä olivat paraikaan vierailemassa siniverisiä joko kuninkaan perhettä tai sukulaisia.

Punnakha Dzong

Matka jatkui samanlaisissa maisemissa kinuten ylös yli 3200 metriin Phobjin laaksoon joka päivämme päätepiste. Täällä on ripaus Shangri-La:ta. autenttinen maalaiskylä jossa upea majapaikka näkymin laaksoon. Täällä on mukava viettää tämä ilta.

Päivä 5 | Phobji - Jakar

Kaunis aamu ja pyörien päällä vielä pientä kuuraa kun herättiin Phobjissa. Aamiaisen jälkeen kuura oli jo haitunut ja päästiin liikkeelle.

Lähtötunnelmissa

Pekalla alkoi eilen vähän turbulenssia vatsassa joten Pekka päätti tänään jäädä bussimieheksi. Paikallisopas otti yhden pyöristämme tosin minulle täksi päiväksi tulleen Enfieldin takavanne sanoi alkumatkasta sopimuksen irti joten se pyörä jäi korjattavaksi. Matka jatkui jälleen hienoissa maisemissa ja lähes koko matka tietyömaata.

Jouko ja Olli kurviin tulossa

No muutaman vuoden päästä täällä on leveitä päällysteteitä kaikkialla. Asfalttikuskeille hyvä ja sorakuskeille huono uutinen. Itse kuulun edellisiin ja päivä oli taas nautinnollinen. Varsinaisia kulttuurinähtävyyksiä ei tänään ollut vaan keskityttiin ajamiseen. Taas oli paljon vilkuttavia lapsia ja idyllisä kyliä matkan varrella. Vähän viiden jälkeen saavuttiin Jakariin ja täällä meitä odotti illallisen jälkeen kuuma kivikylpy. 

Daniil AmosovComment