Päivä 3 | Bhutan | Haa laakso - Chelelan sola - Thimpu

Aamiaisella Haan majapaikassa

Tänään oli vuorossa kunnon vuoristoteitä. Aamiaisen jälkeen koneet käyntiin, jätettiin mukava Haan kylä taaksemme ja suunnattiin maan korkeimmalle tielle Jantakille.

Aurinkoisessa kelissä saimme ajella ylöspäin aina vajaaseen 4000 metriin saakka. Solan jälkeen laskeutuminen alas Paroon hienoja mutkia ja havumetsän läpi. Lapset taas vilkuttelivat matkalla ja heittelivät vauhdista ylävitosia.

 

 

Matka Parosta jatkui pääkaupunki Thimpuun jossa ensin lounas ja sitten pieni tutustumiskierros ensin temppeliin joka oli rakennettu kolmannen hallitsijan Jingme Dorji Wangchuckin kunniaksi.

Seuraavaksi jatkettiin suurelle Buddha patsaalle jota vielä rakennetaan. Rahat ovat tulleet rikkaalta Singaporelaiselta ja hieno rakennus toki oli ja varmasti tärkeä monille , mutta tuolla rahalla olisi varmasti parempaakin käyttöä täällä.

Thimpun Chorten temppeli

Päivän viimeinen turistikohde oli eläintarha jossa on maan kansalliseläimiä Takineja. Reilu 300 kiloisia korkealla vuoristossa eläviä otuksia, joilla on vuohen pää ja lehmän vartalo. Hotellilla oltiin jo vähän ennen neljää joten päätettiin lähteä meitä varten varatulla bussilla vielä keskustaan. Sen verran etäällä keskusta majapaikasta että kävellen ei oikein viitsi sinne mennä.

Baari ja baarin asiakas P. Puhakka

Baari ja baarin asiakas P. Puhakka

Pieni kävelykierros keskustassa, ekskursio paikalliseen pubiin ja taksilla takaisin. Noin 3-5 kilometrin taksimatka maksoi hieman yli euron. Illallinen hotellilla ja valmistautuminen huomiseen päivään jo ajomatkaltaan näitä alkumatkan päiviä pidempi ja kuulemma huonokuntoisempi. Saa nähdä miten pelit kestää.

Daniil AmosovComment