Päivä 2 | Bhutan | Paro - Haa laakso | 80km

Virallinen ryhmäkuva!

Hyvin nukutun yön jälkeen aamiainen hienossa majapaikassamme Paron kaupungin laitamilla. Viileä oli aamusta, mutta lämpeni nopeasti ja kun lähdettiin ajamaan yhdeksän aikoihin oli jo mukava lämpötila.

Nyt meillä on 3 kpl Royal Enfieldejä ja vähän vielä tänään säädettiin pyöriä. Tuntuu toimivan kalusto olosuhteisiin nähden ihan hyvin.

Ensin käytiin kansallismuseossa tutustumassa hieman Bhutaniin ja sen luontoon. Kovin paljon historiaa ei museo esitellyt. Enemmän painopiste oli Buddhalaisuudessa ja luonnossa.

Vanha museo oli korjauksen alla 2011 maanjäristyksen jäljiltä

Museovisiitin jälkeen matka jatka jatkui Haa -laaksossa ja sen reunamilla koko päivän. Hienoja mutkateitä korkealla kylien läpi ja päädyttiin laakson länsipäähän hotelliin vajaan 3000 metrin korkeuteen.

Rivitankkaus

Haa on auennut turisteille vasta vuonna 2001 eikä täällä vieläkään näy turisteja missään. Päivä ei ollut pitkä mutta hieno, upeita maisemia ja vilkuttavia lapsia teiden varsilla.

Perille päästyämme osa kävi pikku kävelyllä ja pyörähdettiin kylän baarikaupassa Jukan, Eskon ja Joukon kanssa. Pasi kävi ajelemassa pikku lenkin lähimaastossa.

Yhteinen illallinen vielä ja ensimmäinen päivä mukavasti pulkassa.

Daniil AmosovComment