Päivä 12 | Meksiko - USA | Nuevos Casas Grandes - Tucson

Valmiina lähtöön!

Päivä 12 | Nuevos Casas Grandes - Tucson


Ei back to USSR but back to US kuitenkin tänään. Sitä ennen päivän kulttuurikohde numero 1, Paguimen vanha Azteekki kaupunki, jonka Apassit kävivät hävittämässä noin 1000 vuotta sitten. Tänään Paguime on Unescon Maailmaperintökohde ja hyvässä pidossa. 


Paguimesta kaksi tuntia pohjoiseen ja olemme Agua Prieta nimisessä pienessä ja siistissä kaupungissa. Raja-aita menee keskeltä Agua Prieta / Douglas kaupunkeja ja Mexicon puoli näyttää olevan paljon paremmassa hapessa. Itse rajanylitys on kivuton ja särytön. Se kestää kaikkinensa max 15 minuuttia! Mexicolaiset eivät selvästikään hukkaa energiaa rajavalvontaan koska amerikkalaiset tekevät sen heidän puolesta. Poistuessamme maasta kukaan ei ole meistä yhtään sen kiinnostuneempi kuin tullessamme. Kimmo jäi kaipaamaan Mexicon leimoja passiin, mutta lupasin teettää kesällä Kimmolle Delhissä Mexico leimasimen. 


USAn puolella suuntaamme Tombstoneen, päivän kulttuurikohteeseen numero 2. Tombstone on askel historiassa taaksepäin. Kaupungin keskuskadulla saavat ajaa ainoastaan hevosvetoiset vankkurit ja jalkakäytävät ovat puuta. Hauska vanha lännenkaupunki!


Tombstonesta Tucsoniin, jossa elämä alkaa hymyilemään minulle jälleen. Saan mäkkiin uuden laturin. Onnistuin jättämään edellisen La Paziin! Tucson näyttää uudelta, modernilta ja hyvinvoivalta... ja todennäköisesti myös on sitä. Ja mikä parasta, hotellimme yhteydessä on Mexicolainen Cantina West!

Kulttuurikärpäst; Hannu, Kimmo, Eero ja Matti

HighWay MEX 2

Tombstone

Paguime

MEX-USA raja-aita!

HD-Tombstone

ART89... taidekuva :]

Daniil AmosovComment