Päivä 11 | Meksiko | Creel - Nuevos Casas Grandes

Kake, Pancho Villa ja Masa!

Päivä 11 | Creel - Nuevos Casas Grandes


Aamu on kuin talk marrige morsian, kaunis ja viileä... tai jotenkin sillä lailla! Mutta sadekamppeisiin joita kaikilla ei edes ole, ei ole tällä matkalla toistaiseksi tarvinnut koskea eikä tarvitse tänäänkään! On ilmoja pidellyt taitavat suomalaiset sanoa.


Päivä kohteena meillä tänään Nuevos Casas Grandes, joka on työssäkäyvien aikuisten oikeasti kaupungin nimi. Perillä selviää, että siinä naapurissa on kaupunki nimeltään Casas Grandes, jonne tietty ajamme ensimmäiseksi. Tosin välissä ei ole kuin 10 kilometriä.


Jos eilinen oli mutkainen ja 'hidas', niin tämä päivä on suora ja 'nopea'. Päivän ensimmäinen tunti menee mutkitellessa, mutta loppupäivä paljolti maatalousmaisemissa omenaviljelmien keskellä. Ainakin itse yllättyi kuinka paljon Chihuahuan läänissä kasvatetaan omenoita!


Päivän kohokohta on tänään itse Chihuahuan kaupunki ja siellä Pancho Villan kotimuseo. Pancho Villa taitaa olla Mexicon lähihistorian kuuluisin mies. Entinen lainsuojaton josta tuli armeijan kenraali ja ainoa mexicolainen sotapäällikkö joka on hyökännyt Yhdysvaltoihin. Tämä hyökkäys tapahtui tammikuussa 1916. Tänä päivänä Pancho Villa on suuri kansallissankari!

Auto johon PV ammuttiin!

Road Glide & Eero

Ultra Limited ja Creelin koti!

Pancho ja Villa :]

Road Glide ja Jukka

Pää ravintolan seinällä.

Iltausva ja Iltasumu.

Daniil AmosovComment