Päivä 10 | Meksiko | Yecora - Creel

Copper Canyon

Päivä 10 | Yecora - Creel


Tämä on mutkien suhteen juhlapäivä astinlautojen iskiessä kipinää mutkasta mutkaan! Yksi upeimmista ajopäivistä koskaan vaikka tie sai aina välillä toivomaan suurempia joustoja pyörältä... ja kun tasaista niin pää edellä ajettava muoviluoti olisi sekin kelvannut. Mutta HD on turvallinen. Se ei keuli eikä karkaa käsistä. 


Tänään ei käytännössä ollut yhtään suoraa. Yecoran aamiaisen jälkeen ei ollut mitään muutakaan ajotunnelmaa laskevaa 150 kilometriin. Jokunen maatila siellä täällä, siinä se ja tie oli kuin tanssi. Päivän kohteemme Creel on Mexicon kuuluisan Copper Canyonin lähellä. Mitoiltaan Copper Canyon päihittää mennen tullen Arizonan Grand Canyonin, mutta jotta siitä pääsee nauttimaan parhaat palat, pitää ottaa juna Los Moshicesta Creeliin. Mexicossa ei juuri muuta matkustajajuna liikennettä ole, mutta Copper Canyon Express on erittäin suosittu turistijuna. Konepyörämatkaaja saa kanjonista kuitenkin kelpo käsityksen Creelin lähellä olevista View Pointeista. 


Copper Canyonin kaupallistamisessa Mexicolla on vielä opittavaa Grand Canyonista. Mitään pääsymaksuja ei ole ja kaikki on mukavan kotikutoista ja tulee todennäköisesti sellaisena pysymään hyvinkin pitkään koska Copper Canyon ei ole minkään luontaisen vilkkaa tien varrella. Päinvastoin, sinne on erikseen mentävä.


Creelissä meillä on kaikilla omat puumökit Villa Mexicana hotellissa keskellä kaupunkia. Mökit ovat erittäinkin yes, mutta aivan samaa ei voi sanoa lämmityksestä... mutta yö on mukavan raikas vällyjen ulkopuolella!

Highway 277

Jukka, Matti ja Eero... Le 3 Muscetöörs!

Tarja, HD ja Chihuahua.

Yecoran kylän raittia.

Welcome to Chihuahua!

HD, Copper Canyon ja Chihuahua

 

 

Daniil AmosovComment