Päivä 5 | Meksiko | Guerrero Negro - Loreto

Päivä 5 | Guerrero Negro - Loreto


Aamu-usva vetäytyy kahdeksalta, öljyt on tarkistettu puoili yhdeksältä ja koneet käyvät puolta tuntia myöhemmin. Öljyn tarkistus on meidän pyöriemme kohdalla niiden 1000km ensihuolto! Moni uusi vuokrapyörä saa tuskin selaistakaan ensihuoltoa!?

Kake, Make, Crisse ja Mä Loretossa!

Kake, Make, Crisse ja Mä Loretossa!

Tänään suuntana Loreto-niminen pieni kaupunki joka alkaa jo olemaan eteläistä Baja Californiaa. Eli kohti etelän lämpöä ja löytyyhän sitä. Ei lämmin luita riko... eikä mitään vaaraa, että rikkoisi, mutta päivälämpötila mukava +25. Ja Loreto näyttää myös mukavalta. Pieni, Hyvinkään kokoinen kaupunki jossa palmut huojuvat.

Loreto on meksikolaisessa mittapuussa hyvinkin siisti, mutta roskaamisen jalottomassa taidossa meksikolaiset ovat melkein yhtä hyviä kuin intialaiset. Täällä on edelleen vallalla 'yliolan' -mentaliteetti monissa pikku taajamissa. Positiivinen puoli tietty se, että kierrätystyöntekijöillä vielä runsaasti työsarkaa!

Päivän ensimmäiset sata kilometriä ovat 'Teksasia' ... suoraan ajamista. Teksasin loputta loppupäivä onkin sitten hauskaa tai sitäkin hauskempaa mutkaa pylväskaktusten reunustamalla HighWay1'llä. Välillä kytkinkahvan puolta reunustaa Cortezin Meri ja välillä kaasukahvan puolta mereen laskeutuva vuori... tai suomalaisen mittapuun mukaan tunturi. Tuntureita ei tosin ole espanja-kielessä yhtään sen enempää kuin Lontoon kielessä. Päivän hiukapalana ovat mexicolaiset lörtsyt... Enpanadat, jotka ovat muistuttavat hyvinkin paljon savonlinnalaista lörtsyä. Sisällä enpanadoissa voi olla mitä vain.

Loretossa Hannu tarjoaa kierroksen jokaiselle. Kaksi viimeistä pyörää kun onnistuivat katoamaan Hannun peileistä. Sattuu sitä kokeneellekin konepyöräilijälle!

HighWay1

'ABC'

RantaPemex

HighWay1

Tarvikekaupoilla!

Tauko paikalla!

9am

Daniil AmosovComment