2 päivä | Soraa & saunaa | Puumala - Savonlinna - Outokumpu |

Puumalasta Savonlinnaan vie upea asfalttipintainen mutkatie joka valittiin aamun avaukseksi, sillä mutkateitä ei kannata dissata kun sellainen sattuu kohdalle. Ensimmäiset sorarännit ajettiin kuitenkin jo ennen Savonlinnaa. Savonlinnan tori ja lörtsyt kuuluvat asiaan. Matkalla ei paljoa muistettu valokuvia ottaa, sen verran iloluontoista meno oli muutenkin. Siksipä moottoripyörämatkoilta on valokuvia eniten juuri taukopaikoilta?

Savonlinnasta lähdettiin ajamaan kohti pohjoista, eli Enonkosken suuntaan mukavasti mutkittelevaa asfalttitie, jonka vieressä kulkee vielä mukavampi ja mutkikkaampi soratie, joka luonnollisesti valittiin:)
Kun makuun oltiin päästy, loikoteltiinkin loppupäivä Savonrannan ja Liperin välisillä sorateillä. Välillä hieman joutuisampaa ja kovaa sorapintaa pitkin, toisinaan aivan pikkupolkuja. Lähestyminen Outokummun Kyykerin kartanoon ajoitettiin ajelmalla paikallisiia pikkuteitä pitkin niin, että perillä oltiin parahiksi sauna- ja ruoka aikaan. Alussa löysät pois ja lopussa pikku pytörittelyä, se sopi meille hyvin.

Olavinlinna harmaasävyisenä niin kun se on aina ollut. Hieman harmaampi + 12 C:n säätila korosti harmaan päivän aloitusta sen kaikissa harmaan sävyissä. Ei hassumpi päivä ollenkaan.

Eero, Kari, Pekka, Jukka, Teemu, Ville ja Laura Savonlinnan satamassa.

V-P poseerasi mieluummin yhdessä oman mielitiettynsä kanssa (puhutaan moottoripyörästä koko ajan)

Aina iloiset ja hauskat brittivieraamme olivat varustautuneet matkaan melko kesäisesti. Alkaneen viikon sateisen sääennusteen kannustamana Martin ja Tris marssittiin paikalliseen Motonettiin varusteostoksille.

Eero myi heille asiantuntevasti vedenpitävät ajokengät, Laura puolestaan pakotti hankkimaan kunnon merinovilla alusasut. Matkanjohtajan kehoituksesta kaverukset puettiin vielä kunnon sadeasuihin. Operaation lopputulos oli, että mitä kuivempi britti, sitä iloisempi tunnelma!

Yhteispelillä se sujuu!

Laura tietää, että pari sivulaukullista tavaraa + vedenpitävä putkikassi riittää mukavasti kuuden päivän matkan kuljetustarpeisiin:) Kari komppaa taustalla, kyllä kolmellakin laukulla pärjää.

Villen Hondassa on automaattivaihteet, kolme laukkua ja putkikassi. Teemu yrittää tulla juttuun kolmella laukulla :) Turhat tai ylimääräiset varusteet ei koskaan harmita, mutta tärkeän varusteen puuttuminen voi kaivella mieltä ja haitata menemistä.

Tris on tyytyväinen tämän päivän sidontatyönsä tuloksiin. Putkikassi-mustekala-kuminauhakiinnitys -jumppaa harrastettiin aamuin, tauoilla sekä iltaisin. Jokin ammattimaisempi sidontaratkaisu voisi tulla pitkällä juoksulla kyseeseen?

Tykkään kyllä, huutelee Teemu Vara-Eeronsa ohjaamosta.

Liperin satamassa haukattiin huikopalaa ja ABC:llä tankattiin pyörät. Keskustan ruuhkista selvittiin mukavasti ulosmenoteille metsiin..

Kyykerin kartanossa meitä odotti sauna ja illallinen.

Kesän harmainta päivää juhlistettiin harmaalla juomalla, kuinkas muutenkaan. Majatalon emäntä oli ilmeisesti kuullut tai ymmärtänyt matkan nimen (Sanaa & saunaa) tai sen tarkoituksen väärin, koska kyseli että aiotaanko vielä veisata jossain vaiheessa? Ei veisattu, ei syystä eikä toisesta, mutta nautittiin muuten vaan olostamme.

Ehtoisa emäntämme oli laittanut pöydän niin koreaksi, että veisuun sijaan tulikin kerralla hiljaista.
Silloin kun reissataan, syödään myös hyvin eikä pihtailla, siitä on hyvä pitää kiinni.

Jyrki LehtinenKommentoi