2 päivä | Andalucia | Patikkaretkipäivä Caminito del Raylla

Matka aloitettiin Caminito del Rayn patikkaretkellä. Normaalisti matka alkaisi keskiviikko-iltana ja torstai-aamuna meidät noudettaisiin vuokraamolle. Vuokraamolta lähdettäisiin ajamaan kohti ensimmäisen ajopäivän etappeja ja niin edelleen.

Tänään keskityttiin ensisijaisesti patikointiin ja vasta toissijaisesti moottoripyöräilyyn. Kummallisia puheita moottoripyörämatkalta, mutta näin tehtiin ja vieläpä yleisön pyynnöstä.

Asia meni näin. Tiedustelin matkalle ilmoittautuneilta, olisivatko he kiinnostuneita vierailemaan kuuluisalla ja jatkuvasti suosiotaan kasvattavalla Caminito Del Raylla patikoinnin merkeissä. Tiedustelu esitettiin sillä varauksella, että kävely voidaan järjestää vain mikäli kaikki osallistuu sille ja onnistuttaisiin saamaan liput haluttuna päivänä haluttuun aikaan. Tämä vaatii tarkkasilmäistä valvomista siitä, milloin tietyn aikavälin liput tulevat myyntiin. Yleensä noin 3 kk ennen ajankohtaa on hyvä aika olla silmä tarkkana, jotta pääsee varaamaan lippunsa kyseisen päivän, rajatun max. 600:n muun reippailijan joukosta, joita lähetettiin reitille tasaisin väliajoin.

Kyyti saapui hotellille ja se vei meidät Caminito del Reyn lähtöportille. Sovittiin että noin kolmen tunnin meidät noudettaisiin El Chorron kylässä Caminiton päätepisteellä. Tällä välin käveltiin mahtava, paikoin rotkon seiniin pultattuja kävelysiltoja pitkin kulkeva reitti. Se kulkee paikka paikoin kanjonin pohjalla virtaavan joen pinnasta mitattuna jopa noin 800 m korkeudessa. Ei siis sovellu sinulle, jos kärsit korkean paikan kammosta.

Meille se sopi, ja huikean retken päätteeksi ajettiin vuokraamolle 30 kilometrin päähän ja hoidettiin hauskan ja palvelualttiin Teba Motohiren henkilökunnan kanssa vuokraus-asiat kuntoon ja saatiin juuri puunatut Bemarit allemme. Tässä vaiheessa iltapäivää olikin jo hyvä käydä lounaalla ja se maistui reippailun päätteeksi.

Paluumatka hotellille vei meidät muutaman mutkan kautta Alhaurin de Torreen, jossa sijaitsee oikea motoristin aarreaitta. Poikkesimme, voi rehellisesti sanoa ihmettelemässä moottoripyörävarusteliikettä, joka oli suorastaan yltäkylläisen täynnä kaikkia MP asusteita neljässä eri kerroksessa. Oli nahkapukuja, tekstiileitä, kypäriä tuhansittain, hanskoja, saappaita, suojia ja niin edespäin.

Kotimainen laatumerkki ja luottoystävämme erottui mukavasti muiden maailman brändien joukosta.

Jyrki LehtinenKommentoi