3 päivä | Andalucia | Sierra de las Nievesin luonnonpuiston seuduilla

Ensimminen ajopäivälenkki ajettiin lempeässä, mutta ei liian lämpimässä säässä.

Andalucian matkalla ajettavia reittejä voi kuvailla niin, että niillä ajetaan reittiä, jotka muodostavat apilan muotoisen kolmion. Keskimmäinen, itäinen ja läntinen ḱierros. Majapaikkamme Torremolinos sijaitsee ihanteellisella paikalla keskellä kolmiapilaa ja lähellä Välimerta seuraavaa moottoriteitä.

Torremolinoksesta on hyvä siirtyä moottoritietä pitempikin matka reittien varrelle vuoristoon ja palata napakasti takaisin kotiin vaikka hieman kauempaakin.

Tänään otettiin suunta länteen ja ajettiin moottoritietä Rondan tien risteykseen, jos noustiin ylös vuoristoon. Pientä sählinkiä oli moottoritiemaksujen kanssa, sillä puomit eivät ihan heti meille auenneet.

Aivan näin aikaisin ei matkaan lähdetty, mutta muuten oli perusteltua herätä ihastelemaan auringon nousua Välimeren yllä.

Harri valmiina lähtöön. Pyörät parkkeerataan aina hotellin vartioituun prätkäparkkiin.

Ei ole muita motoristeja kun me, toteaa Jarmo. Sami ja Matti komppaa turkulaisen havaintoa.

Puoliväliissä Rondaa johtavaa mutkaista ja upeaa asfalttietietä sijaitsee tunnettu ja pitkään toiminut motoristikahvila, missä hörppäsimme aamupäiväkahvit.

Muita motoristejä ei kahvilla tavattu, olisiko aamupäivällä tai kiirastorstailla jotain vaikutusta asiaan? Ehkäpä paikalliset nahkapuku-ukot odottavat vielä lämpimämpiä ajokelejä ennen kun uskaltautuvat ulos. Meidän mielestä oli jo sopiva keli lämpötilan ollessa lähes 20 C.

Eläväinen 13 henkilön ryhmämme yhdentoista pyörän siivittämä sai mukavasti elämää aikaiseksi muiden mopopoikien puuttuessa vakiopaikaltaan.

Tervetuloa Juzcariin

Koko kylä maalattiin viimeisimmän Smurffielokuvan julkaisujuhlapaikan takia siniseksi ja sellaiseksi se jäi.
Espanjassa on valkoisten kylien verkosto, mutta vain yksi ainoa sininen kylä, jonka moni haluaa nähdä.

Smurffi, Ismo H. ja Jyrki.

Rondassa pyörät laitettiin piiloparkkiin, sillä pääsiäsjuhlan takia monet parkkipaikoista oli poistettu käytöstä.
Siitä vaan talojen välistä ylös ja kaverin takapihalle parkkiin, jos asian haluaa yksinkertaistaa.

Rondassa kiivettiin portaat alakadulta sillalle.

Ja 1790 -luvalla rakennettu silta seisoo ylväästi paikallaan ja näyttää tältä.

Turun pojat Ismo ja Matti, paitsi Matti joka on Järvenpäästä:)

Eero ja Aleksi

Tampereen miehet Harri ja Ismo.

Turun poikaset Japi ja Hartsa;)

Ismo.

Sami

Harri

Insipiroituneena Rondan härkä-kulttuurista, päätimme nauttia historian velvoittamina häränpihvit. Pihvit löytyivät Tuplahampurilaisen välistä ja hampurilainen Mäkkäristä, joka sijaitsee sillan pielessä, missäpä muuallakaan.

Rondasta El Burgoon vie yksi tämän päivän mahtavimmista teistä, josta ei mutkia puutu. Vai oliko joku muu pätkä vielä maukkaampi, se on makuasia, sanotaan.

Näin keväällä Andalucian ruoho on vielä vihreää, mutta lämpötilojen noustua kaikki palaa ruskeaksi.

Torqal de Antequeira on Jurakaudella syntynyt kalliomuodostelma ja entistä merenpohjaa, joka sijaitsee tänä päivänä noin 1000 metriä meren pinnan yläpuolella.

Illallinen nautittiin 61 vuotta toimineessa Bodega Guerolassa merellisiä tapaksia nautiskellen.
Illallisen edetessä ja tässä kohdassa Turku-Tampere maaottelua Harri veti maton manselaisten alta ja jätti muutenkin vähäpuheiset hämäläiset miettimään, miten tässä nyt oikein kävikään. Harri nimittäin kukitti matkan ladyt hankkimillaan kukkakimpuilla niin, että melkein koko pöytä meni kerrasta hiljaiseksi. Kyllä turkulaiset osaa..

Lady Marju, Matin kyytiläinen

Lady Jaana, Jyrkin kyytiläinen

Jyrki LehtinenKommentoi