Päivä 10 |Saudarkrokur-Selfoss | 300 km |

Yöllä myrskysi ja satoi oikein kunnolla. Aamulla lämmitä +4 C ja tihkusadetta.Ensin ajettiin kovassa ja kylmässä sivutuulessa 25 km Varmalidhiin tankkaamaan automaatista. Lauantai aamu ja asema aukesi vasta klo 09.00. Tankkaus tuli tässä suorittaa sillä seuraavalle asemalle olisi matkaa yli 200 kilometriä. Hetken ajettuamme sade lakkasi, mutta ilma jatkui viileänä ja kylmän tuulisena. Pari käännöstä vasempaan ja hetken kulutuua olimmekin jo 35-tiellä, jota myös kutsutaan Kjöllur-reitiksi. Pari lyhyttä asfaltoitua osuutta ja muutoin 150 kilometriä soraa ja hivenen pehmeätä mutaakin sekä tulvalammikoita, mutta ei varsinaisia vesistön ylittyksiä.

 

Nyt oltiin todellisessa erämaassa, ei kännykkä verkkoa, eikä kovinkaan paljoa muita kulkijoita. Toki päivän mittaan turistienkin määrä lisääntyi. Kävimme myöskin 735 tie varressa sijaitsevalla Hveravellin kuumien lähteiden uimapaikalla. Emme kuitenkaan uineet sillä sää oli tosi koleaa ja ei oikein huvittanut vaate performanssi. Samasta syystä kahvitkin jäivät juomatta, sillä emme viitsineet ottaa kemkiä pois jalastamme, sillä se olisi ollut näillä vaateilla melkoinen opretaatio.

91 kilometriä etelään ja tie muuttui asfalttipäällysteiseksi juuri ennen Gulfossin vesiputousta. Tämä kaunis putous on siinä mielessä eriokoinen että siinä on ns. tuplaputoukset, eli 22 metrinen ja 11 metrinen peräkkäin. Täällä myöskin nautimme kahvit sämpylän kera. Tästä sitten vielä noin 10 kilometrin siirtymä Geysirille. Kukapa ei olisi joskus kuullut näistä kuumista lähteistä?

Aikamme kuvattua ja kierreltyämme ajoimme vielä lopuksi 35-tietä Selfossiin ja matkalla vähensimme ylimääräistä vaatetustamme, jotta ”kylille” olisi mukavampi ajaa. Vielä kaupungin laidalla Olis.huoltamolla tankit täyteen ja sitten kahden yön majapaikkaamme hotelli Selfossiin ja heti klo 17.00 varattuun saunaan lämmittelemään. Tämän jälkeen tuttu kierros kaupungille syömään. Ruoka oli jälleen kerran hyvää ja kallista ja sitten olikin aika saapua hotellille yömyssylle ja tutimaan tyynyn kuva poskessa.

Ei maastoon mopoilemaan.

Tien varren asukkaita.

Kjöllur Route (35/F35).

Gullfoss.

Geysir.

Juha ja Paavo lepäävät.

Karu meininki.

Harri HjulgrenKommentoi