Päivä 6 | Torshavn| 13 km |

Välipäivä Färsaarten pääkaupunki Torshavnissa. Aamupala jälleen runsas sekä maukas. Vettä satoi ja ilma oli hyvinkin syksyinen lämpötilan ollessa +10 C paikkeilla. Klo 14.00 oli luvattu sateeseen tunnin taukoa, joten päätimme silloin tehdä kaupunkikierroksen pyörillämme.

Ensin mopoiltiin huimat 800 metriä Pohjolan talon pihalle, jossa hulmusivat Pohjoismaiden ja Ahvenanmaan sekä Färsaarten liput. Tästä sitten Skansin linnoituksen ja majakan kautta Torshavn vanhaan kaupunkiin. Valokuvia ja vähän kävelyä ja sitten Tinganesin kautta Tuomikirkon eteen. Kirkon edustalla on pieni ja erikoinen puisto. Matkan jatkuessa bongasimme eri liikkeitä pyöriemme päältä ja tulihan siinä ohitettua mm. Irish Pub ja muutama muukin tuttu kohde 11 vuoden takaa ensinmäiseltä saaren vierailultani. Lopuksi jo tihkusateen alkaessa vielä hotellimme läheisyydessä sijaitsevasta Rusdrekkasola Landisin myymälästä saunaoluet. Ostimme paikallista 5,8 % vahvuista olutta nimeltään Black Sheep (Musta lammas). Tätä samaa myytiin tullessa hanassa Ms Norrönällä.

Tasan klo 18.00 hotellin toiseen kerrokseen ja tutustumaan hotellin saunaan. Ihan kunnon sauna, jossa Tylön kiuas, mutta kiviä oli hieman liian vähän eikä mitään kippoa jolla saisi vettä heitettyä kiukaalle, no hätä keinot keksii…Kahdeksan jälkeen kahdella taksilla lähdettiin vielä illalliselle Skansin linnoituksen ja sataman vieressä sijaitsevaan pihviravintola Angus Steakhouseen. Kunnon 190-250 gramman pihvi annosten jälkeen takaisin hotellille aulabaariin yömyssylle ja sitten voimia kerämään huomista varten, eli ruususen unille.

Pekka, Esko sekä Mikko valmiina kaupunki kierrokselle.

Pohjolan talon pihalla.

Paavo ja Kari vartiossa Skansin linnoituksella.

Skansin majakka.

Näkymä Tinganesista.

Torshavn Tuomiokirkko.

Kirkkopuisto.

Musta lammas, paikallinen olut merkki.

Vanhan kaupungin taloja.

Tinganes.

Domkirkjan.

Saunaa ja paljua.

Harri HjulgrenKommentoi