Päivä 4 | Merellä, Shetlannin saaret (UK)-Färsaaret(FO),Torshavn | muutama sata merimailia ja 3 km |

Meripäivän viettoa laivalla. Aamupalalle ajoissa, jotta jaksettiin siirtyä klo 12.00 tarjottavalle lounaalle. Siinä välissä elvyimme 10. kannen baarissa, sillä merenkäynti oli paikoin kovaa ja osa ryhmäläisistämme koki sen uuvuttavaksi ja hieman pahoinvointia aiheuttavaksi. Paras paikka laivalla on sellainen missä näkee horisontin, niin olokin on mukavampi. Ostin 9 € maksavan nettipaketin millä saa ”surffailla” aina Torshavnin klo 22.30 kiinnitykseen asti.

Lounaan jälkeen lisää lepoa ja karttojen tutkistelua sekä lueskelua. Päiväoluita nautittiin hieman vähemmän kuin eilisen Happy hourin aikaan. 0,4 l tuoppi hyvää Färsaarelaista olutta maksaa 59 DKK, joka on sellaiset 8,26 €. Kalliimpiakin laatuja löytyi aina 12 € tuoppi hintaan asti.

Osa meistä jätti illallisen väliin ja naposteli jotain kevyttä cafeteriassa, koska saapuisimme myöhään illalla Färsaarille ja seuraavana aamuna odottaisi hotellissamme runsas aamiainen.

Onneksi aallokon suunta hieman muuttui ja laivalla oli miellyttävämpi oleskella. Färsaarille menijöitä oli, jos jonkin näköisiä. Oli eläkeläisiä Saksasta ja ranskasta, motoristeja keski-Euroopasta, perheellisiä automatkailijoita yllättävän vähän, mutta ”samoilijoita” ja lintubongareita sitäkin enemmän, sekä tietysti paikallisia asukkaitakin.

Valaita ei havaittu, mutta monenlaisia lintuja kävi ”tunnistuslennolla” laivamme ympärillä, ehkäpä kalaa etsimässä hakemassa.

Pyörät olivat pysyneet keinutuksessa pystyssä ja liinat irti ja vuorollamme ulos laivasta ja vielä pimenevässä illassa noin kolmen kilometrin siirtymä hotelli Hilton Garden Inn Faroe Islandin mopoparkkiin. Sitten nopeasti suihkun kautta nukkumaan, kellon näyttäessä melkein puolta yötä. Päivä takana, ei niin montaa ajokilometriä mutta sitäkin enemmän merimaileja.

Esko ja Paavo lepäilemässä.

Jouko myös…

Pekkaakin väsyttää

Maata näkyvissä, Torshavn lähestyy…

Harri HjulgrenKommentoi