Päivä 3 | Göteborg-Frederikshavn (DK)-Hirtshals | 60 km |

Aamupalalle heti seitsemän jälkeen ja sitten mukavassa auringon paisteessa kohden satamaa. Seitsemän kilometriä ja kurvattiin Stena Linen lähtöselvitykseen. Lyhyen odotuksen jälkeen mopot kannelle ja äijät kahvion sohville kuluttamaan aikaa tällä kolmen ja puolen tunnin matkalla. Stena Danica irroitti aikataulun mukaisesti klo 09.10. Täytyy todeta, että melkoisen paljon oli porukkaa laivalla ja erityisesti lapsiperheitä.

Klo 12.40 kiinnitys Tanskan puolella Frederikshavnissa. Hieman odoteltiin, että saatiin kaikki ulos laivasta ja muodostelmamme kuntoon. Sitten kohden Hirtshalsin satamaa. Tämän reilun viidenkymmenen kilometrin matkan alkajaiseksi juututtiin hetkeksi paikallisen rock-festarin aiheuttamaan liikenneruuhkaan. Seuraavaksi ajeltiin maaseututietä kohden E39-moottoritietä. Hieman ennen moottoritietä alkoi melkoisen kova vesisade, mutta emme enää pysähtyneet sadeasujen pukemiseksi, sillä meillä oli kiire satamaan ennen kuin lähtöportti sulkeutuisi. 20 minuuttia jäi vielä aikaakin ja melkein saman tein saimmekin ajaa sisälle Smyrill Linen Ms Norrönä laivaan. Sen verran tiukka aikataulu oli satamien vaihtamiseksi, ettei matkalla ehtinyt valokuvia ottaa.

Laivalla majoittuminen ja 10. kannen Sky baariin virvokkeille. Siellä huomasimme, että happy hour olisi klo 21.00-22.00, joten tänne siis vielä palattaisiin. Kävimme buffet ravintolassa nauttimassa illallista ja sitten hieman lepoa ennen iltaohjelmaa. Yöllä olikin aallokko nousi jo siihen malliin että laiva alkoi keinua normaalia enemmän.

Göteborgin satamassa.

Frederikshavnin satamassa.

Näkymää Ms Norrönän peräkannelta.

Smyrill Line.

Hirtshals.

Sky baarissa (Laterna Magica).

Mikko, Pekka, Esko sekä Paavo “virvokkeilla”.

Harri HjulgrenKommentoi