Päivä 2 | Kapellskär - Göteborg | 557 km |

Herätys paikallista aikaa klo 05.00 ja siitä sitten täydellä vatsalla aamupalalle. Ei oikein meinannut mahtua lisää ruokaa, mutta kevyesti kuitenkin…

 

Laiva kiinnitti Kapellskärin satamaan klo 06.15 ja siitä sitten etupyörät kohti Götöborgia. Lämpöä +17 C ja taivas puolipilvinen ja luvassa olisi ainakin kuurosateita.

Norrtäljen jäleen 77-tielle kohden itää. Oikaisimme ns. Tukholman kulman pohjoiskautta. Rimbon museopaloauton editse, Knivstan Varokaa villisikoja liikennemerkin kautta 263-tien mutkia kanttaillen 55-tielle ja edelleen E18-baanalle kohden Örebrota. Matkalla saatiin parikin melko kovaa vesikuuroa, joten sadeasuja päälle ja pois…

päätimme ajaa Örebrosta suoraan E20-tietä Göteborgiin, jotta ehtisimme Volvo museoon ennen ovien sulkemista. Matkalla satoi pariinkin otteeseen vettä oikein kunnolla.

Havaintoja matkan varrelta. 95-oktaaninen maksaa noin 2,35 per litra, eli hieman vähemmän kuin meillä. Liikenne siistiä ja kohteliasta. porukka tankkaaminen hankalaa. Täytyy käyttää pihalla luottokorttia ja pumpun maksimi summaksi on asetettu 1500 kruunua, joten noin 300 km tankkausväleillä täytyy aina suorittaa kaksi tankkausta, että saadaan kaikkien pyörien tankit täytettyä.

 

Yksi kevyt lounastauko ja yksi välitankkaus ja vielä lähellä Götöborgia toinen tankkaus. Joitakin kymmeniä kilometriä ennen Götöborgia on noin 20 kilometrin pituinen tietyöosuus, jossa rakennetaan uutta moottoritietä.

 

Kaupungille saavuttiin juuri perjantai iltapäiväruuhkan aikaan, mutta ei suurta huolta, sillä meillä oli ”oikotie” suoraan Volvon museoon. Museo on hieno ja vierailemisen arvoinen kohde. Esillä on käytännössä kaikki Volvon valmistamat automallit. Löytyy Amazon, Pyhimys, PV, Titan jne.

Tunnin kierroksen jälkeen vielä mukavassa auringon paisteessa 6,6 kilometrin siirtyminen hotelli Villaniin. Tämän hotellin sijainti on todella ”makea”. Voit ihailla ohi kulkevia laivoja, käydä terasseilla oluilla tai erilaisissa ravintoloissa syömässä. Halutessaan voi myös seilata lautalla toiselle puolen ”Isolle kirkolle. Me valitsimme lyhen kävelykierroksen kohden kaupungin vuoden 2011 Pizzeriaksi valittua lähiö ravintolaa. Hawaji pizza 85 kruunua (noin 8 €) ei paha. Mahat täytettyämme palasimme hotellimme yhteydessä olevalle terassille, ja osa meistä jäi vielä nauttimaan oluet, osan siirtyessä huilaamaan huoneisiinsa.

Muutama pölykapseli.

Volvojen historiaa.

Legendaarinen Titan.

Amazon farmarimallina.

Täällä vartioin minä…

Maailman kuuluisin Volvo.

Vanhan ajan hinausauto.

Hotelli Villan.

Mopoparkki.

Näkymiä terassilta.

Harri HjulgrenKommentoi