Päivä 4 | Suomi | Hossa - Salla | 310km

day4

Päivä alkoi perinteisesti tuhdilla aamupalalla, tankkauksella ja nopealla pakkaamisella. Etupyörät rajaseuduille. Jossain vaiheessa oltiin niin lähellä rajaa, että Venäjän maaperä näkyi jo. Samalla paljastui, että osa porukasta ei ole koskaan käynyt itänaapurissa! Sovittiin, että tämä virhe korjataan heti ensikesänä jos vaan rajat ovat auki…

Kuusamon korkeudella, Heikinjärven rannoilta ja vain pari kilometriä Venäjän rajalta löytyy oikein mielekäs paikka jota voin suositella ihan kahvilla piipahtamiseen tai jopa yöpaikaksi - Isokenkäisten Klubi! Voit yöpyä lasi igluissa ja saunoa kunnon savusaunassa - yritänkin saada tämän paikan majapaikaksi ensivuoden “soraa & saunaa”- matkalle… Tällä kertaa kuitenkin pysähdyttiin lämmittelemään kahvikupposen äärelle ja muutama motoristi osti käsinkudottuja villasukkia!

Kunnon Savusauna Isokenkäisten klubilla!

Matka jatkuu pieniä hiekkateitä pitkin…

Käylässä käytiin täyttämässä tankit, sillä muutama pyörä ajeli pyhällä hengellä. Hieman piilossa, mutta löydettävissä opasteita seuratessa on Leenan koskitupa, jossa kannattaa maistaa erinomaista lohisoppaa..

Sallatunturiin saavuttiin hyvissä ajoin, joten halukkaat jäivät nauttiman toisista kypäräolueista ja halukkaat kävivät etsimässä reittiä Sallatunturin huipulle! :)

Päivä päättyy tietysti saunaan!

Dani AmosovKommentoi