Päivät 7-8 | Persian Ride | Azadshahr - Gorgan - Batami

Azadshahr - Gorgan

Seitsemäs ajopäivä oli käytännössä vapaapäivä ja me siirryttiin vaan seuraavaan kaupunkiin 70 kilometrin päässä. Matkalla poikettiin Kaboudvalin vesiputouksille, jotka ovat kovassa suosiossa paikallisten keskuudessa. Tänne tullaan kaupungeista viilentymään ja piknikeille. Todella rento ja kaunis paikka.

Kale patikoimassa putouksilla

Ensimmäisellä putouksilla oli todella paljon paikallisia, sillä kesälomat eivät ole vielä loppuneet, mutta toiselle putoukselle piti jo kiivetä viidakon läpi. Siinä sai jo olla rauhassa ja tietenkin kävimme uimassa jääkylmässä vedessä…

Pasi nauttii!

Päättärinä tänään toimii Golestanin provinssin pääkaupunki Gorgan. Aikoinaan kaupunki tunnettiin nimellä Astrabad, mutta raivoavat Mongoliarmeijat tuhosivat senkin maan tasalle 1200-luvulla ja tilalle rakennettiin nykyinen metropoli…


Päivä 8 | Gorgan - Batami

Gorganista on enää 30-40 kilometriä Kaspianmerenrannikolle, mutta lähdimme vielä tässä vaiheessa vastakkaiseen suuntaan ja Albortz vuoriston yli kohti Batamia.

Nousimme jossain vaiheessa noin 2 kilometriin ja tienvarrelle alkoi ilmestyä lumiketjun kylttejä. Paikallisten mukaan talvella täällä on lunta niskaan asti! Syyskuun puolessavälissä kuitenkin lämpötilat mukavasti hieman alle 20C.

Perillä taksi alle ja Sharoudin basaareja tutkimaan!

Liikenteessä näkyy useimpia kansainvälisiä automerkkejä, mutta valtaosa iranilaisista ajaa kuitenkin Iranissa valmistetuilla autoilla ja etenkin yllä olevissa kuvissa näkyvä Saba / Saipa on suosittu!

Paikallisilla basaareilla ei ole hirveätä tungosta ja kauppiaat ovat todella ystävällisiä. Ei ole mitään “pakkomyynti” kulttuuria ja kukaan ei roiku hihassa.

Paikallinen prätkäkauppa!

Muutamat porukasta kävivät basaarikierroksen aikana parturissa - hinta 2€ ja 3€ jos haluat myös sheivauksen :) Partureita on tarjolla runsaasti, ajanvarausta ei tarvita ja asiakkaiksi pääsee ainoastaan miehet.

Naisten kampaamopalveluita tarjotaan yleensä kauneussalongeissa, jotka on tarkoitettu ainoastaan naisille ja joihin on varattava aika.


Dani AmosovKommentoi