Päivä 7 Kiova-Odessa 480 km


Aamiaiselta suoraan mopojen päälle ja nenät kohti etelää. Ukarainan toiseksi parasta tietä matka etenee vauhdikkaasti. Miten niiin tasaiseen maastoon saa tehtyä niin epätasaisen tien. Vain yksi rekka kolari matkalla. Mutta oli kyllä aika pahan näköinen. Nopeastti rekka saadaan nostettua pystyyn ja pääsemme jatkamaan matkaa.

Aurinko on paistanut koko päivän, mutta 30 km ennen Odessaa taivas repeää. Vettä tulee niin paljon että pakko mennä suojaan huoltamon katoksen alle. 500 metrin matkalla kastumme kaikki läpimäriksi. 30 minuutin tauko ja pääsemme jatkamaan matkaa. Odessan kadut ovat muuttuneet ojiksi. Vastavirtaa etenemme kohti hotellia. Hotellilla olemme kuitenkin hyvissä ajoin vaikkakin märkinä. Vaatteita kuivuu pihalla telineissä, pihavalojen päällä ja pihakalusteilla.

500 metriä sateessa ja kaikki paikat märkänä.

Auringon pavontaa.

Illalla suuntaamme tarkastamaan elokuva historian kuuluisimmat  portaat ”Potjemkinin portaa” toiselta nimeltään ”Odessan portaat”.  Kukaan muu ei tiennyt portaista mitään ja kukaan ei tiennyt yhtään elokuvaa missä ne ovat olleet. Tämän vuoksi onkin parasta suunnata tunnetuun Georgialaiseen ravintolaa jota ei kukaan tunne.

Odessan portaat ja satama

Odessan portaaa ja osa ryhmästä. Toiset taisivat oikaista terassille.

Odessa vaikuttaa näin keskellä viikkoakin eläväiseltä kaupungilta. Puistot ja kävelykadut ovat täynnä ihmisiä.

 

Odessan kävelykadut.

Dani Amosov1 Comment