Päivä 8 | Neuquen - General Alvear | 500 km

IMG_4561.jpg

Neuquenin aamiaspöytään tömähtänyt Argentiinalainen aamupalaklassiko "Media Lunas" näyttää saaneen motoristit hetkeksi vakavoitumaan :) 

Tämän päivän tieosuus ei ole uskoakseni ollut kovinkaan suuri ponnistus aikoinaan sen suunnittelijoille. Ensin viivottimella viiva kartalla Neuquenin ja Santa Isabelin väliin ja sitten toinen viivotinviiva Santa Isabelista General Alveariin :) Päivän ajot olivat kirjaimellisesti mutkatonta menoa Rio Negron vaihtuessa La Pampan maakunnaksi. Samalla saa hyvän kuvan Argentiinan valtavista mittasuhteista. Tasaista karua pampaa riittää silmänkantamattomiin. Yhden päivän voi ampua pitkin lakeuksia halkovaa viivasuoraa tietä sen minkä HD kulkee, todetakseen ajopäivän päätteksi ettei ole edennyt kartalla juuri mihinkään. La Pampan kauneus on katsojan silmässä. Yksi näkee pampaa katsellessaan pelkkää tyhjää, toinen näkee loputonta karua kauneutta. Oli miten oli, niin 500 km pampaa on useimmille unohtumaton ajokokemus.

Pampalla on tilaa.

Pampalla on tilaa.

Tankkaustauolla.

Tankkaustauolla.

Kaukon kavereita pampalta :)

Kaukon kavereita pampalta :)

40 000 asukkaan General Alvear on viihtyisä, siisti ja ennen kaikkea aito. Turistit sitä ei ainakaan ole kerenneet pilaamaan. Alvearissa hotellin maksaminen kesti useita tunteja. Maksupäätteen yhteydet pätki, välillä soitettiin hotellin johtajalle, neuvoteltiin ja säädettiin. Oma lukunsa oli kylän parrilla ravintola, missä ruuat sinänsä olivat aivan loistavia mutta tarjoilu hidasta ja sekavaa. Ensin tuli pöytään pottumuusit, sitten pihvit ja lopuksi alkuruuat :) Loppulaskua lähdin maksamaan tarjoilijan autokyydillä kylän toiselle laidalle :) General Alvearin väki on ystävällistä ja mukavaa. 

General Alvearin grillimestari näyttää ihan grillimestarilta :)

General Alvearin grillimestari näyttää ihan grillimestarilta :)

Daniil AmosovComment