Päivä 7 | Bariloche - Neuquen | 555 km

Hyvin levätyn vapaapäivän jälkeen olemme jo heti 7:00 jälkeen kuikuilemassa pääsisikö 7:30 avautuvaa aamiaisbuffaa korkkaamaan yhtään aikaisemmin. 7:15 pääsee ja tuntia myöhemmin olemme jo matkalla tankille ja valmiina aloittamaan kilometreissä mitattuna matkamme pisimmän ajopäivän kohti Neuquenia. 

Aamu on tuulinen ja lämpötila vain 7 astetta. Ensi kertaa tällä matkalla voi pukea pidempää lahjetta farkkujen alle. Toinen päivän pukeutumismuoti on sadehousut farkkujen päälle. Lämpötila kohoaa kyllä päivän edetessä mutta pysyy kovan tuulen ansiosta viileänä melko pitkään.

GOPR1141.jpg
Pekan mopo Alejandralla koeajossa. Kuulemma muy buena ;) 

Pekan mopo Alejandralla koeajossa. Kuulemma muy buena ;) 

Aamupäivän maisemat ovat upeita. Reittimme mutkittelee jokien ja järvien lomitse kohti Zapalaa, muuttuen noin 150 km:n jälkeen autioksi tasamaaksi. Kilometrejä on paljon mutta matka etenee pampalla ripeästi. Huoltamoiden kanssa saamme olla tarkkana, koska Zapalaan mennessä on n. 200 km:n osuus ilman ensimmäistäkään huoltoasemaa. Polttoaineet saamme kuitenkin riittämään hienosti. Siitäkin huolimatta, että Zapalan vähistä bensa-asemista osa oli myynyt tankkinsa kuiviksi ja sieltä mistä bensaa vielä sai, oli melkoiset jonot ja bensakaupat syntyivät ainoastaan pesoilla käteisenä.

Kauko ja Simo halkoo loputonta pampaa matkalla Zapalaan.

Ilpon boxeri kulkee vahvassa hedelmälastissa. Tässä kuormaa kevennetään mansikkamaistiaisilla :)

Kirsin Road King on huollossa Simon aavikkokorjaamolla. Vaihdepoljin on säädöissä jälleen :)

Yli 200000 asukkaan Neuquen on kohdallamme iltapäivän vaihtuessa alkuillaksi. Neuquen on yllättävänkin viihtyisä kaupunki. Mainio illallispaikka löytyy heti hotellimme kulman takaa, paino ei pääse tänäänkään putoamaan ja uni tulee samalla sekunnilla kun painaa yöpöydän lampun katkaisijan asentoon off :)

Allekirjoittaneen GoPro on enää pelkkä GoGo, kameran oltua lähikontaktissa Argentiinan kanssa. Itse kamera säilyi kotelon sisällä onnekseni täysin ehjänä :)

Daniil AmosovComment