Päivä 9 | General Alvear - Mendoza | 320 km

Tiedossa oli teiden ja kilometrejen puolesta rento ja kiireetön päivä, joten matkaan lähdettiin tuntia muita päiviä myöhemmin. Tiet halkoivat tasaista pampaa mutkien loistaessa edelleen poissaolollaan. Maisemaan sentään alkoi hiljalleen ilmestymään muutoksia kun Mendozaa lähestyttäessä alkoi viinitarha toisensa jälkeen reunustamaan tienvarsia.

Noin puolimatkan krouvissa saimme päivään hieman lisäohjelmaa ajaessamme tietyöalueen läpi. Tietyöalueella oli todella paha terävä kynnys koko kaistan leveydeltä, eikä siitä ollut erillistä varoitusta. Vaikka kerkesimme hidastamaa kohdassa melko hyvin oli jokaisen pyörän rysäys asfaltin terävään reunaan melkoinen. Kukaan ei onneksi heittänyt paikalla kuperkeikkaa mutta Eeron Road Gliden eturenkaasta lähti ilmat pihalle ja vanne muistutti rysäyksen jälkeen osumakohdastaan enemmän huonosti rypytettyä karjalanpiirakkaa kuin siistiä vannetta. Samalla kohtaa kaksi autoa oli vaihtamassa vararengasta alleen.

Tässä kohtaa matkaa huoltoaautomme nousi arvoon arvaamattomaan, etenkin kun olimme keskellä ei mitään ilman toimivia puhelinyhteyksiä. Ei aikaakaan kun Road Glide oli Boxerin uumenissa, Pekan Street Glide Eerolla ja Pekka Guntan ja Ilpon kyydissä syömässä viinirypäleitä :) Karavaani eteni jälleen vastustamattomasti kohti Mendozaa :)

Road Glide Boxeriin sisään ja Boxerista ulos. Kun tuuria on sopivasti matkassa, niin vapaapäivää viettävien maalareiden tällinkilankku odotteli joutilaana juuri siellä missä sitä eniten kaivattiin :)

Renkaan täyttyessä kompuralla on sopivaa aikaa siemaista lasillinen Mendozalaista viiniä :)

Rengaspajan heppu oli loistava kaveri, joka ei olisi millään ottanut vastaan Eeron ja Maken runsaita tippejä :)

Simo ja Make kurvaamassa Mendozan hotellimme parkkipaikalle.

Mendozaan saavuimme rengasrikosta huolimatta hyvissä ajoin iltapäivällä. Kansallisesta vapaapäivästä huolimatta, löysimme taxikuskejen tietotoimiston avulla Mendozan luultavasti ainoan auki olevan rengaspajan missä Road Glide saatiin jälleen ajokuntoon. Illallisellekin kerkesimme vielä hienosti yhdessä koko ryhmän voimin :)

Señoras de Mendoza Argentina.

Daniil AmosovComment