Päivä 7 | Cradock - Knysna | 477km

02.jpg
04.jpg

Päivä 7 | Cradock - Knysna | 477km
Aamu ei ole illan serkku. Tulimme illalla 15 asteiseen sateiseen Cradockiin. Lähdemme aamulla +25 asteisesta aurinkoisesta Cradockista ja moottoritie on kuuma vaikka se ei moottoritie olekaan... mutta tie kuitenkin! Cradock on yksi niistä mukavan näköisistä pikkukaupungeista joita Etelä-Afrikka on täynnä, mutta jota ei mitenkään välttämättä muista nähneensä enää kuukauden päästä. Ja kuten kaikki muutkin Etelä-Afrikan kaupungit, myös Cradock on jakaantunut kahteen. Mustaan ja valkoiseen. Ja kuten kaikkialle muualla, valkoiset asuttavat keskustan mukavan näköiset talot ja mustat asuttavat kaupungin aidalla olevat vähemmän mukavan näköiset talot. Onko välissä jännitettä ja kuinka paljon jos on, niin sitä ei satunnainen turisti huomaa! 
Päivän reitti menee alas rannikolle Port Elizabethiin ja siitä N2'sta Knysna nimiseen paikkaan, jota en vielä puolivuotta sitten tiennyt olevan olemassa. Mutta Knysna on hyvinkin paljon olemessa ja se erittäin suosittu lomakohde paikallisten keskuudessa! Ja mikä parasta, täällä puolentusinan osterin annos maksaa kirjaimellisesti saman kuin salaattiannos!
Päivän maisema on varsinkin alkuosaltaan hyvinkin paljon jotakin samaan kuin Texas, Arizona ja New Mexico! Ja matka eteneen kun liikumme. Näytää siltä että tässä maassa pystyy etenemään vähän joka osassa 100km tunnissa! Port Elizabethin kohdalla etenemme tosin vähän hitaammin. Valitsen oikopolun ja päädymme huikean kokoiseen townshipiin! Kukaan ei halua kidnapata meitä, mutta ehkä jotakin sellaisen riskistä kertoo liikennemerkki tien laidassa. Siinä sanotaan, että 'Hijacking Hotspot'! :]

01.jpg
01b.jpg
01c.jpg

02b.jpg
02c.jpg
02d.jpg

Vasemmalle ja oikealle...

Vasemmalle ja oikealle...

... ja molemmat suoraan!

... ja molemmat suoraan!


09b.jpg
09.jpg

Vasemmassa kuvassa oikealla Stephen Malcom McGown. Sama mies on oikeassa kuvassa vasemmalla. Stephen oli moottoripyörämatkalla Malissa ja päätyi ruotsalaisen ystävänsä kanssa talibanien vangiksi. Sitä kesti kuusi vuotta! Stephen vapautui 4kk sitten ja tapasimme huoltoaseman pihalla sattumalta kun Martine meni rapsuttamaan Stephenin koiranpentua! 


05.jpg
06.jpg
10.jpg

Hotellimme taapiha...

Hotellimme taapiha...

... Knysnassa!

... Knysnassa!

Daniil AmosovComment