Päivä 8 | Knysna - Prince Albert | 187km

ostrich
01b.jpg

Oudtshoorn Safari Strutsi Farmi... tuo vinkeän näköinen kaveri tuossa keskellä on strutsien serkku Australiasta, Emu!

Päivä 8 | Knysna - Prince Albert | 187km
Pitkä aamiainen ja lyhyt ajopäivä... ainakin kilometreissä. Tänään aamiaismaisemat ovat kuitenkin matkan parhaat. Katselemme Intian valtamerta pienen hotellimme suurista ikkunoista korkealta mäen päältä. Tarkalleen ottaen alapuolellamme on Knysnan lahti, mutta siitä pääsee tarvittaessa uimalla Helsinkiin tai mihin muualle sitä uimari sitten keksiikään uida!
Nousemme vajaan kilometrin sisämaahan hulpeita mutkia. Päivän ensimmäinen osoitteemme on Outsdoorm ja sen Safari puisto. Strutsisafari puisto! Saamme Evelynin johdolla rautaisannoksen tietoa strutsien elämästä ja teemme traktorisafarin vapaana kuljeskelevien strutsien keskelle. En tiedä tarkalleen ottaen onko strutsi ruma, kaunis tai komea... riippuu varmaan mistä kohtaa sitä tarkastelee, mutta se on nopea. Planeettamme faunasta toiseksi nopein juoksia. Strutsin maksiminopeus on 90km/h, eli sitä ei kannata yrittää paeta juosten. Strutsisafari farmilla on myös maailman toiseksi suurin lintu, Emu, jonka alkuperämaa on Australia!
Emme lähde tänään kuitenkaan katsomaan Australiaa. Sen sijaan iltapäiväksi menemme katsomaan Swartsbergiä. Pikku vuoristoa jonka yli menee ehkä koko matkan hauskin tie. Ylitämme Swartberg Passin pienen pientä hiekkatietä pitkin! Swartbergin toisella puolella meitä odottaa Hotel Swartberg kuinka ollakkaan Prince Albert nimisessä yhden kadun kaupungissa. Ja yhden kadun varrella joka toinen rakennus on hotelli tai B & B! Paikallisten lomakohden joka vetää puoleensa myös konepyöräilijötä planeettamme leveydeltä!

02c.jpg

Peanut, valkoinen kakadu oli myös vierailullla strutsifarmilla!

Paavo oli sulaa laardia Peanutin edessä!

Paavo oli sulaa laardia Peanutin edessä!

Peanut emäntänsä kadessä!

Peanut emäntänsä kadessä!

Turisti valmiina ottamaan kuvan!

Turisti valmiina ottamaan kuvan!


03.jpg
Pasi Honkonen
03c.jpg
03b.jpg
03d.jpg

04.jpg

Swartberg Passin teitä ja maisemia!

04a.jpg
04c.jpg
Eino Kiiskinen
04d.jpg

Tänä aamuna olimme vielä Intian Valtamren rannalla!

Tänä aamuna olimme vielä Intian Valtamren rannalla!

Daniil AmosovComment