Päivät 5 & 6 | Maseru - Cradock | 18km & 578km

01.jpg

Kicks4Life hotellimme Maserussa tukee pienten paikallisten jalkapalloilua. Ja aamulla takapiha oli kirjaimellisesti täynnä vilkaasti liikkuvia nappuloita!

02.jpg
02b.jpg

Päivät 5 & 6 | Maseru - Cradock | 18km & 578km
Päivä alkaa erinomaisella aamiaisella ja jatkuu blogituksella. Alkumatkan päivät olleet täysiä ja hotellit ilan yhteyksiä. Maserun hotellissa yhteydet pelaavat. Jos joku ei tiedä mikä on Maseru, niin se on Lesotho nimisen maan pääkaupunki... 30000m2 kokoisessa pikkumaassa asuu 2 miljonaa ihmistä ja siitä lukumäärästä 98% tai eri on iholtaan erivärisiä kuin me! Ja moottoripyöräilevä valkonaama herättää huomioita kun käyn Martinen kanssa lounaskruisailemassa ympäri pääkaupunkia. Ja vaikka en mikään rasisti olekaan, itseasiassa kaukana siitä, niin silti ihan joka kohtaan ei tee mieli pysähtyä :]
Lounaalta kadonneiden mattavaroiden pyydystykseen. Johannesburgin kadonneiden tavaroiden numerosta ei edelleenkään vastaa kukaan. Koitin aamullla useaan otteeseen yksin ja erikseen vastaanoton ihmisten kanssa ja sama juttu. Kansallinen vapaapäivä! Vastaanoton ihmiset soittavat myös maserun lentokentälle. Siellä vastataan, mutta ei tiedetä mitään Paavon, Matin ja Samin kapsäkeistä! Neljältä iltapäivällä tulee kone Johannesburgista, mutta lentokentän ihmiset eivät osaa sanoa mitään mikä veisi asiaamme eteempäin tai toisi laukut hotelliin! Laukku asia jatkuu aamulla! Matti, Paavo ja Sami eivät välttämättä enää kaipaa tavaroitaan sillä kolmikko tuli iltapäivällä Maseru Mall'sta kädet täynnä kasseja kuin elokuvien ostareista palaavat naiset shoppailupäivän jälkeen! :]
Ilta tuo nälän. Jonkinasteinen yllätys on, että hotellin ravintola on kiinni. Kävellä ei voi käytänössä mihinkään. Tai voi, mutta saattaa joutua luopumaan ruokarahoista! Taksi alle ja Maseru Mall'iin. Saan parhaan lohen mitä olen saannut missään ravintolassa aikoihin. Tilasin tosin paikallista taimenta mutta se kasvoi matkalla pöytään loheksi... norjalaiseksi loheksi! 

Päivä 6 | Maseru - Cradock | 578km
Sataa sataa ropise. Sataa sataa ropisee kovasti herätessämme, eikä neljällä meistä ole sadevarusteita. Soitan lentokentälle. Tai vastaanottovirkailija soittaa Measerun kentälle ja minä Johannesburgin kentälle. Maserussa ei tiedetä kadonneista matkatavaroista edelleenkään mitään. Johannesburgissa sen sijaan tiedetään, että yksi laukku on eilen tullut Maseruun kello neljän koneella. Paavon pakaasi on sekin löytynyt ja lähtee tänään Cape Towniin.
Sitä yhtä ei voi jättää Maseruun joten jakaannumme aamiaiselta kolmeen. Matti, Paavo ja Sami lähtevät sadevarustekauppaa. Minä lähden lentokentälle. Martine, Pasi ja Eikka jäävät hotellille.
Koneet käyvät viimein kello 11am. Kyydissä kaksi kassia jotka sain kentältä ja päällä uudet sadekamppeet!. Rajalla säästämme vähintään kolme tuntia ajamalla piiiitkän tuplajonon ohi keskikaistaa. Rajakoppien tullessa kohdalle ennätän ajatella hetken, että 'saa sii' lähetetäänkö meidät takaisin jonon päähän. Ei lähetetä, päinvastoin, rajavirkailijat viittovat meitä ajamaan aivan keulalle!... Moto Primero! :]
Etelä-African puolella tankit täyteeen ja kohte Bluemenfieldiä tai jotenkin sinne päin. Kaupunkia jossa Paavon pyörän pitäisi odottaa meitä täysin renkain! Ja niin odottaakin. Ostan varuille kaksi uutta sisärengasta ja paikkapullon... ketjurasvaa! Ja matka jatkuu kohti Cradockia kuudella pyörällä. Keli on varsinainen vaihtokeli päivän viimeiselle 400 kilometrille. Aurinkoa ja +35, rankkasadetta ja +15 astetta. Väliaurinkoa ja +20... ja mikä tuuli parillesadalle kilometrille. Laitavastainen myrsky riepottelee meitä mielensä mukaan! Mutta Cradock lähestyy kilometri kilometriltä ja loppupelissä olemme Annien B&B'n pihassa päivänvalossa!
Ja tänään on pizzailta, päivällinen olisi pitänyt tilatajo pari tuntia sitten, muta Annie, B&B'n omistaja tilaa meille pizzat ja varsin hyvät tillaakin. Niin ikään Anniella on ravintolasalinsa baarikaapissa kaikkea mitä motoristi saattaa toivoa jos haluaa juoda itsensä mukavaksi!

Maseru ja ...

Maseru ja ...

... ja Maseru ja ...

... ja Maseru ja ...

... Maseru

... Maseru


Matin pikku pikku...

Matin pikku pikku...

... huikopala!

... huikopala!


Matti sai matkatavaransa Maserussa!

Matti sai matkatavaransa Maserussa!

Ja niin sai myös Sami... ja Suomi 100 kypäränsä!

Ja niin sai myös Sami... ja Suomi 100 kypäränsä!


Paavo ja Paavon uusi sadeasu Lesothosta!

Paavo ja Paavon uusi sadeasu Lesothosta!

Tänään saimme kaikki E-Afrikan vuodenajat. Tässä kohta aurinkoinen!

Tänään saimme kaikki E-Afrikan vuodenajat. Tässä kohta aurinkoinen!

Daniil Amosov1 Comment