Päivä 3&4 | Intia | Hosur - Kanakapura - Mysore | 174km

Kilometreissä aikasäädyllinen päivä jälleen kerran, mutta kun ottaa huomioon sen, että Intiassa keskivauhti harvemmin kohoaa yli 40 km tunnissa, niin lähtö on aikainen... Mahtuu enemmän oikoreittejä ja seikkailua valoisaan aikaan :) 

Hosurista noin 10km etelämpänä on Tamil Nadun ja Karnatakan raja. Mopot pääsevät livahtamaan koloista ja ojan kautta, mutta rekat ja henkilöautot tarkistetaan. Sitä ruuhkan määrää on vaikeaa suomen kansalaisen kuvitella! Hoituisi ehkä vähän nätimmin rajamuodollisuudet pienellä organisoinnilla, mutta kun ei - kaikki tunkee väleistä ja ohittelee miten sattuu!

Tässä kuvassa Mikko ja Kai ovat jo pahimman tukoksen ohi päässeet - odotellaan muita...

Ragihallin kansallispuiston läpi vie hieno mutkitteleva tie ja "varo tiikereitä" kylttejä näkyy siellä sun täällä! Yhtäkään isompaa kissaa ei onneksi matkalle tällä kertaa sattunut...


Löytämäni oikopolku osoittautui hauskaksi kylätieksi joka vei meitä oikeaan suuntaan mäkimaisemien halki. Royal Enfieldien jousitus on kuin luotu Intialaisia olosuhteita silmälläpitäen ;)

Kylän vanhimmalta kysyin suuntaa lähimpään kylään - oikeaan suuntaan hän kyllä osoitti sormella, ei vaan muistanut mainita, että monsuunit tuhosivat päätien! No ei pieni vesieste ole meitä pysäyttänyt ennenkään...

Ja taas mennään! Päätielle päästiin melko pian ja huoltoauto löytyi myös Kanakapuran Shelliltä. Matka jatkuu!

Pieni limu / pähkinätauko paikallisella R-Kioskilla! Pojat ostivat Intialaista limua - Massala Fizziä. Kuulemma paras siinä oli pullon pieni koko :) Itse maistoin kyseistä herkkua jo viimevuonna, joten tällä kertaa tyydyin tuttuun ja turvalliseen Kokikseen...

Liivijengi on jo tottunut paikalliseen liikenteeseen ja seuraa perässä ilman mitään ongelmia ;)

Pyhiä lehmiä kiertäen pääsimme, palatseista tuttuun, Mysoreen noin klo 16...


Mysore | 24.12.2017 - Jouluaatto ja vapaapäivä!

Tänään vähän rennompi päivä ja samalla myös hieman erilainen Joulu! :) Iltapäivä meni altaalla loikoillessa hotellimme kattoterassilla, mutta ennen sitä sofistikoituimme hieman kiertämällä Mysoren tärkeimpiä nähtävyyksiä. Mysoren palatsi on Intian toiseksi suosituin nähtävyys, heti Taj Mahalin jälkeen. Vuositasolla noin 8 miljoona ihmistä tallustele sen käytäviä pitkin!

Kattoterassilla Jouluillallista odottamassa! Ilman lämpötila 37C ja altaan lämpötila about 22C - kyllä virkistää :)

Mysoren basaari on myös näkemisen arvoinen - ollut samalla paikalla jo noin 1400 luvulta lähtien ja eipä ole muuttunut paljon niistä ajoista! Mausteita saa ja mattoja löytyy :)

Mysoren kaupunki tunnetaan vuosisatojen ajalta santelipuun ja siitä tehtyjen esineiden tuottajana. Se oli muodollisesti 1799-1831, eli käytännössä aina Intian itsenäistymiseen 1947 asti Mysoren kuningaskunnan pääkaupunki jota hallitsi Wodeyarin ruhtinassuku. Noilta ajoilta kaupungissa on runsaasti upeita palatseja, joista upein on yllä olevassa kuvassa näkyvä...


Intialaiset ovat hulluina "Selfiehin" eli itsestään otettaviin kuviin! Tilastoiden mukaan vuosittain Intiassa kuolee noin 20 henkilöä selfiehin liittyvissä tapaturmissa... On selfie kieltoja ja myös selfie alueita, jossa voi räpsiä ihan rauhassa :)

Mauri testaa uutta selfie tikkua!

Ari, Mauri ja Kai räpsimässä kuvia itsestään :)

Paikalliset halusivat selfien "Hulk Hoganin" kanssa...

Tämä kaveri ei halunnut selfietä meidän kanssa, mutta oli pakko :)

Mauri ja apina!

Kaveri vaati palkaksi banaaneja! 

Suomalainen pukki (eli ainoa aito pukki) ja Intialainen pukkikopio! Kumpi on kumpi? :)

Olimme näköään hyvinkin kilttejä tänävuonna, sillä pukki ei tullut tyhjin käsin vaan toi kaikille irtonamuja ja "Suomi 100" pipareita! 

Näihin tunnelmiin on hyvä jatkaa kohti uutta vuotta!

Daniil AmosovComment