Päivä 7 | Kiwi | Wellington - Picton - Westport | 333km

Risteilypäivä. Aamukahvit huoneessa, tavarat kokoon ja 07.20 olemme jo matkalla laivalle. 08.50 laiva lähtee Wellingtonin satamasta ja seuraavat 3,5 tuntia ihailemme Cookin salmen maisemia. Myös delfiiniparvi tuli seuraamaan meidän etenemistä! :)

Cookinsalmi erottaa Uuden-Seelannin Pohjoissaaren ja Eteläsaaren toisistaan ja yhdistää Tasmaninmeren eteläiseen Tyyneenmereen. Salmen leveys kapeimmalta kohdaltaan on noin 22 kilometriä ja keskisyvyys 128 metriä.

Klo 07.30 satamassa

klo 08.00 laivalle...

Maittava aamiainen Interislanderilla...

Maailma ei lakka ihmetyttämästä - pussikahvia?! 

Kia Ora ja tervetuloa Eteläsaarelle!


Klo 12.20 olemme jo maissa. Laivalta pääsemme suoraan hauskoille. Pienet tiukat, hauskat mutkat lähtevät pitkin etelä-saaren pohjoisrantaa heti satamasta. Keli on täydellinen ajamisen kannalta - 22C - 26C, ei liian kuuma eikä kylmä. Mukava merituuli tuo raitista ilmaa ja aurinko paistaa selkään! Liikennettä ei sataman jälkeen käytännössä ollenkaan ja asfaltti on huippukunnossa. Kyllä hymy tulee väkisin huulille! :)

Mahallaan tienreunassa makaaminen kannattaa - jos saa tämän tasoisia kuvia ;)

Hieno tie loppuun asti - eli tänään 333km puhdasta ajonautintoa!

Tankkausvälit oli laskettu sen verran tarkkaan, että Westportin asemalla Bemarin mittari näytti Rangea 11 kilometrin verran :) Mutta riitti kuitenkin ja aseman vierestä löytyi myös paikallinen Alko "Liquorlandia" josta Anja ja Marjatta hakivat kaikille kylmät kypäräkaljat - alkaa tiimityöskentely sujumaan!

Denniston Dogista saa parhhaat kyljykset!

Ja hyvä seura kruunaa tämänkin päivän!

Päättärimme Westport ei ole kenellekään mistään tuttu ja tältä näyttää kylän pääkatu perjanti iltana :)

luvatutu kelit matkanvarrelle! 

Daniil AmosovComment