Päivä 5&6 | Kiwi | Rotorua - Wellington | 540km


Jotakuinkin tasan 08.30 olemme Whakarewarewan portilla. Whakarewarewa on Rotoruan asuttu terminen kylä, jossa ei ole pulaa kuumasta vedestä eikä lämmitys ole ongelma. Maa työntää uumenistaan kuumaa höyryä monilukuisista lähteistä 24/7.

Maorit ovat asuneet alueella 1300-luvulta lähtien ja he myös käyttivät lähteiden lämpöä esim. ruoanlaitossa ja talojen lämmityksessä!

Siellä se ryhmä on - kananmunanhajuisessa pilvessä! ;)


Rotoruasta Highway 5'sta pitkin Taupon järven rannalle kahville! Highway 5 tunnetaan myös nimellä "Thermal Explorer Highway" - koko alue on termisesti aktiivinen ja siellä täällä tiereunoissa näkyy geisereita ja rikki haisee!


Tauposta mutkiteltiin Tyynen valtameren rannikolle ja rentoon Napieriin. Kaupunki on tuhoutunut melkein kokonaan 1931 maanjäristyksessä. Sen jälkeen se on rakennettu uudestaan Art Deco tyylissä!

Riku Routo Suomen Moottoripyörämuseosta pyysi ottamaan paljon kuvia Napierista, sillä moottoripyörämuseon kaavailtu laajennusosa toteutetaan Art Deco periaatteita noudattaen :)

Joten Rikun pyynnöstä kuvia:


Napierin jälkeen törmättiin saderintamaan joka näytti jatkuvan loputtomiin - vettä tuli kuin sangosta. Tulipahan testattua uuden ajopuvun sadeominaisuudet ;)

Päätettiin ylittää vuoret hieman suunniteltua aiemmin ja kuinka ollakaan - toisella puolella lämpötilat kohosivat 10'llä asteella ja aurinko paistoi täysille! Sateesta ei merkkiäkään. Kuvasta huomaa, että vuoriston toisella puolella sataa ihan täysillä!

Tarmon ajosaappaat eivät tainneet olla Gore-Tex mallia :)

Niin tai näin kurvailimme laskevan auringon saattelemana Uuden-Seelannin pääkaupunkiin - Wellingtoniin.

Erittäin motoristiystävällinen motelli aivan keskustan tuntumassa...

Illalliseksi tietysti Beef Wellington ;)


Wellington | Vapaapäivä

Vapaapäivä, rentopäivä, museopäivä.  Hanurinleputtelupäivä!

Te Papa museo on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Romanttinen kuva puutarhassa :)

Ehkä kuuluisin Wellingtonin nähtävyyksistä on funikulaari, joka vie reissaajan Lambton Quayn ostoskadulta ylös Botanical Gardeniin katselemaan maisemia.

Satamasta löytyy mukavia ravintoloita ja kahviloita, ja kun tarpeeksi kauas jaksaa tallustaa, tulee vastaan myös hiekkaranta.


Huomenna aikainen herätys, lautalle ja tutukimaan eteläsaarta!

Daniil AmosovComment