Päivä 3 | Marokko | Chefchaoune - Fes | 270km

Tänään luvassa kilometreissä rento päivä. Mutkia ei kuitenkaan näistä kilometreistä puutu! Ja päättärinä toimii yksi Marokon vanhimmista kaupungeista - Fes. 

Marokkolainen aamiainen on vain vähän tuhdimpi, kun ranskalainen. Tarkoittaa sitä, että leivän päälle on tarjolla myös sulatejuustoa ja hilloa. Kahvia ja teetä. Onneksi tosimotoristi ei paljon tarvitse :) 

N2 puikkelehti Rif vuoriston kohdalla sinne sun tänne ja myös korkeuserot ovat huomattavia. Hetken ajat paahtavassa kuumuudessa 500 metrin kokeudessa, mutta 10km aikana tie vie yli 2 kilometriin ja lämpötilat laskevat 11 celsiukseen! 

Sankka sumu tuli vastaan vähän ennen Ketaman kaupunkia...

Ja sumu hävisi hyvin nopeasti Ketaman jälkeen...

Ketaman parhaassa ja ainoassa hotellissa nautittiin myös maittavat omeletit...

KOrkealla huipulla ja myös fiilis on katossa! 

Pyörät jätettiin parkkiin Fesin Medinan ulkopuolelle...

"Virallinen" laukunkantajapoika ilmestyi kuin tyhjästä, heti kun saimme pyörät parkkiin. Kaveri esitti paperit ja sytytti tupakan. Luotettavuuden ilmestymä :) Kaikki tavarat tuli hotellille kylläkin. 

Fès on, noin miljoonalla asukkaalla Marokon kolmanneksi suurin kaupunki. Fesin Medinaa, Fès al Balia, pidetään maailman suurimpana autottomana kaupunkialueena ja se on myös Unescon maailmanperintölistalla. Keskiaikainen, labyrinttimainen medina (vanhakaupunki) on Fèsin sydän. 

Täällä sijaitsee maailman vanhin yhä toimiva yliopisto Al-Karaouine. Sen perusti kauppiassuvun tytär Fatima Al- Fihri jo vuonna 859. Yliopiston moskeija on yhä maan tär­keimpiä, mutta Al-Karaouine on avoin vain muslimeille, muiden on tyydyttävä katsomaan sen kaunista sisäpihaa moskeijan portilta.

Nippelitietoa: Fès on antanut nimensä punaiselle tasakattoiselle pyöreälle päähineelle fetsille.

Daniil AmosovComment