Päivä 2 | Marokko | Malaga - Algeciras - Tanger Med - Chefchaoune | 300km

Klo 8.00 kaikki on kerääntyneet aamupalapöydän äärelle. Viimeiset reittineuvottelut kartan äärellä, kahvit huiviin ja pakkamaan pyöriä. Klo 09.00 olemme jo liikkeellä, paikallisen liikenteen seassa. Torremolinoksesta Algeciraksen satamaan vie erinomainen highway, jota pitkin 130km matka taittuu vähän päälle tunnissa. 

Aamu sarastaa Torremolinoksessa - on aika lähteää! 

Algeciraksen satamassa printtaamme laivaannousukortteja, juomme nopeat kahvit ja pääsemme ensimmäisinä laivaan. Tällä kerta satamankaverit jopa järjestivät niin, että laivalta päästään ensimmäisinä myös ulos :)

Hetken mietittiin jos taustalla oleva autoa pyydettäis huoltoautoksi - häneltä löytyy kaikki! :)

Torstaipäivänä laiva oli käytännössä tyhjä ja minkäänlaista härdelliä tai jonoa emme havainneet. Viime vuonna sama laiva matka tehtiin perjantaina ja se oli melkoinen painajainen - monet Espanjalaiset lähtevät viikonlopuksi Marokkoon!

Leimat saatiin passiin jo laivamatkan aikana, mutta edessä oli vielä pyörien tullaus. Siinä täytettiin läpysköitä, niitä allekirjoitettiin, sitten tarkistettiin monelta eri taholta ja leimattiin siellä sun täällä. Mutta kaiken kaikkiaan Marokon raja on melko sujuva ja virkailijat jopa hymyilli silloin tällöin ;) 

Virkailijan hymy kuitenkin hyytyi, kun hän Markukselta löytyi Suomesta ostettu Marokon kartta, jossa länsi-Sahara oli erotettu rajaviivalla! "This is politically incorrect!" - sanoi virkailija ja vei kartan pois. Muiden karttoja hän ei onneksi löytänyt.

Länsi-Sahara on Afrikan luoteisosassa sijaitseva kiistanalainen ei-itsehallinnollinen alue, joka aiemmin on ollut Espanjan siirtomaa. Sen rajanaapurit ovat pohjoisessa Marokko, koillisessa Algeria sekä Mauritania idässä ja etelässä. Lännessä on Atlantin valtameri.

Länsi-Saharan asema on kiistanalainen. Marokko hallitsee aluetta suurelta osin ja on julistanut koko alueen osaksi Marokkoa. Tätä ei tunnusteta yleisesti. Polisario on julistanut alueen itsenäiseksi nimellä Saharan demokraattinen arabitasavalta. 

Niin tai näin, mutta jo kahden maissa olimme kaikki Marokon puolella ja menossa hyvää vauhtia kohti päivän päättäriä - Chefchaounen sinistä kylää!

Rannikko tie on erinomaisessa kunnossa ja maisemat kohdallaan. Perillä oltiin hyvissä ajoin ennen auringonlaskua, joten tutustuttiin hieman myös Chefchouenin vanhaan Medinaan. Kaupunki on perustettu 1400 -luvun loppupuolella ja niiltä ajoilta keskustassa löytyy linnoitus. 

Erinomainen päivä takana ja vielä monta edessä!

Daniil AmosovComment