Päivä 14 | Golden Gate | Lake Tahoe - Yosemite - Mammoth Lakes | 470km

South Lake Tahoe sijaitsee 2200 metriä merenpinnan yläpuolella, joten aamu oli melko kolea - tänään päälle laitettiin ns. "maksimivarustus". Taivas on kuitenkin sininen ja fiilis erittäinkin korkealla. Frank Sinatra soittaa korvalappustereoissa ja Harrikka taittuu uskollisesti vastaantuleviin mutkiin!

Strutsin munan kokoinen käpy läpsähtää pyöräletkan viereen juomatauon yhteydessä (kävytkin ovat Amerikassa suurempia ;) Rike nostaa sen ihmeissään ja miettii voiko kävyn viedä tuliaiseksi kotiin? 

Kävyistä riippumatta suuntanamme tänään yksi Pohjois-Amerikan upeimmista luonnonpuistoista, Yosemite National Park. Yosemite on myös USA'n vanhin luonnonpuisto ja painii samassa sarjassa kuin Grand Canyon ja Yellowstone. Tänään olemme 8 Yosemiten 3,5 miljoonasta vuotuisesta kävijästä.

Ennen Yosemitea, alkulämmittelyksi, ajamme Stanislaus metsän läpi tietä nro 4 - joka paljastuu varsinaiseksi motoristin unelmaksi! Kapea, mutta hyväkuntoinen tie mutkittelee valtavien mäntyjen välistä 3000 metrin korkeudessa!


Hulppeat kansallispuistot eivät lopu tällä matkalla ja tänään vuorossa yksi kuuluisimmista, Yosemiten kansallispuisto. Puut käyvät harvemmiksi ja jylhät kalliot yleisimmiksi. Yosemiten korkein vuori Mt. Lyell kohoaa 3997 metriä merenpinnasta. Ihan niin korkealle emme mene mutta tietä pitkin noin kolmeen kilometriin kuitenkin.

 

Yosemite on juuri niin upea kuin mainoskuvissakin. Yosemiten laaksoon ajamme hienossa letkassa ja pysähdymme katsomaan upeita vesiputouksia ja kallioita. Näinkin korkealla vallitsee teepaitakeli ja myös kamerat käy kuumana. Puiston kauneus on kuitenkin hyvin vaikeaa vangita valokuvaan. Tämä on koettava paikan päällä! 

Ylhäällä kolmessa kilometrissä takki menee päälle ikään kuin itsestään. Ulostulo Yosemiten itäpuolelta on yksi maisemiltaan mahtipontisimmista kohdista koko matkallamme!

Korkeus 3020 metriä

Päivän päättärimme Mammoth Lakes paljastuu niin talvi- kuin kesähiihtokohteeksi. Me tyydymme hiihtämään tien toiselle puolelle pizzeriaan :) Ravintola osoittautuu aika suosituksi ja vilinä on aikamoinen. Pizza on hyvä ja seura mitä erinomaisin ;)

Daniil AmosovComment