Päivät 15&16 | Mammoth Lakes - Death Valley - Las Vegas | 560km

Aamu on melko raikas, sillä Mammoth Lake sijaitsee korkealla vuorissa ja on suosittu hiihtolomakohde talvisin! Aurinko on kuitenkin jo korkealla sinisellä taivaalla, kuten kuuluukin ja luvassa matkamme kuumin päivä.

Kalifornian vuoristosta siirrymme alas Nevadan laaksoihin. Ensimmäinen ajopyrähdys on luokka 70 kilometriä, ja pysähdymme pieneen Bishop kylään maittavalle aamupalalle. Tässä kohtaa kevennetään ajovarustusta, rohkeimmat jatkavat jo T-paidoilla.

Maisemat aamulla...

Noin tuntia myöhemmin...

Ja viimeistään kuolemanlaakson kohdalla viimeinenkin kasvillisuus häviää näkyvistä ja lämpötilat hipovat 40C! Tämä on Yhdysvaltain kuivin, kuumin ja matalin paikka. Pitkänomainen, 225 kilometriä pitkä laakso on itäisten Amargosa Range- ja läntisten Panamint Range -vuorten välillä. Kuolemanlaakso on aavikkoa, koska vuoret eivät päästä Tyyneltämereltä tulevia sateisia myrskyjä sinne.

Olisi pitänyt tankata aiemmin, sillä kuolemanlaakson puolella hinnat tuplaantuvat. No eipä ole myöskään paljon valinnanvaraa! ;)

Bad Watersin kohdalla ollaan 85,5 metriä merenpinnan alapuolella.

Kari poseeraa uljaana viimeisen tankkauksen yhteydessä, hieman ennen Las Vegasia!

Kari poseeraa uljaana viimeisen tankkauksen yhteydessä, hieman ennen Las Vegasia!

Loppusaldo 3917,7 mailia = 6267,2 km

Pyörien luovutus hotellin pihalla.

Kaikki päättyy aikanaan ja hienot asiat yleensä liian pian :) Tämä reissu alkoi New York, New York hotellin pihasta 15 päivää sitten ja päättyi 3917,7 mailia eli 6267,2 kilometriä myöhemmin Luxor hotellin pihaan Las Vegasiin. Siinä välissä nähtiin uskomattoman paljon ja koettiin vielä enemmän yhdessä mahtavan ryhmän kanssa! Selvittiin Nevadan paahtavasta auringosta ja Mojaven aavikosta, Utahin kanjoneista ja Koloradon vuoristosta. Arizonan ja New Meksikon länkkärimaisemissa nähtiin westernien Amerikan ja Kaliforniassa päristeltiin Highway 1'sen parhaita mutkia pitkin San Franciskon molemmin puolin! 

Iso kiitos kuuluu erinomaiselle ryhmälle, joka otti ongelmat haasteina, tulvat seikkailuina ja kaiken muunkin huumorilla! :) Tällä kokoonpanolla voisi lähteä vaikka maailman äärin!


Appelsiini pariskunta, "Mr Ritilä" Timo ja Saija ;)

Henrik aka "Mr Stumpit"

Kari aka "No limit"

Marika aka "Iron Lady"

Rike aka "Motorhead"

Uokki aka "Mr Kurvi"

Dani aka Iso D - Matkanjohtaja ja allekirjoittanut :)

Daniil AmosovComment