Päivä 13 | Golden Gate | Redding - Lassen Np - Lake Tahoe | 430km

Kello lyö 08.00 ja Amerikan kopterit pamahtavat käyntiin! Ensimmäinen etappi on lyhyt, sillä muutaman kilometrin päästää pysähdytään syömään perinteistä amerikkalaista aamiaista kaikilla kolesteroleilla ;) 

"Lumbejackissa" eli "Metsurissa" annokset ovat suuria ja sisustus sopii teemaan - mm. ovenkahvan sijasta on oveen lyöty kirves! 


Aamiaisen jälkeen käännämme nokat kohti itää ja Lassen Vulkaanista luonnonpuistoa. Aluksi ajamme leppoisaa highwaytä "pieni talo preerialla" maisemissa ja +20 asteen lämpötiloissa, mutta Lassen kohdalla serpentiinit vievät meidät noin 2600 metriin ja myös vaatetusta pitää miettiä uudestaan ;) 

Uokki laittaa pitkät kalsarit alle...

Muutkin vetävät päälle melkein kaiken mitä löytyy. Sinisestä taivaasta huolimatta Timo ja Saija vetävät myös sadevehkeet päälle ;) Lämpötilat noin 9 astetta... 

Alkuperäisamerikkalaiset heimot asuttivat nykyisen Lassenin kansallispuiston aluetta ennen eurooppalaisten uudisasukkaiden saapumista alueelle. Lassenissa elivät muun muassa Maidu-, Atsugewi-, Yana- ja Yahi-intiaaniheimot. Heimot tiesivät Lassen Peak -vuoren olevan "täynnä tulta", eli olevan vulkaanisesti aktiivinen, ja uskoivat sen jonakin päivänä purkautuvan...

Eräs uudisasukkaiden oppaana toimiva mies oli tanskalainen Peter Lassen, joka oli jo pitkään tutkinut Lassenia ympäröiviä seutuja ja tunsi ne tarpeeksi hyvin voidakseen opastaa ihmisryhmiä alueen läpi. Lassen Peak ja kansallispuisto nimettiin myöhemmin hänen mukaansa.

Lumi on Suomalaisille tuttu...

Mutta sitä ei odota näkevänsä lumikasoja Kaliforniassa ;)


Hienoja mutkateitä ja makeita maisemia riitti tänään koko päiväksi myös Lassenin jälkeen...

Tähän kaveriin törmättiin juomatauolla! Tunnistaako kukaan kyseistä veijaria? :)


Greenvillen idyllisessä pikkukylässä saatiin kuumaa kahvia ja pientä välipalaa - ja taas jaksaa nauttia!


Lake Tahoelle saavuttiin sopivasti auringon laskiessa horisontin taakse. Tankit täyteen seuraava päivää varten Shellilla ja samasta paikasta napattiin mukaan myös kylmät kypäräkaljat, jotka kuivuivat ikeniin hotellin parkkipaikalla ;) Nopeat suihkut ja tutkimaan kaupunkia. 

Luotettiin siihen, että ruokaa aina löytyy jostain, joten pöytävarausta emme tehneet. Lauantai iltana kuitenkin porukka oli liikkeellä enemmän kun osasimme odottaa! Ensimmäisessä paikassa 45min pöytäodotus, toisesta 1 tunti, kolmannesta luvattiin pöytä vasta 2 tunnin päästä! Lopulta vanhasta, kunnon amerikkalaisesta Applebee ravintolasta löytyi pöytä koko porukalle. Eli hyvä illalinen hienossa porukassa kruunasi myös tämän illan! :)

Daniil Amosov1 Comment