Päivä 8 | San Diego - Hollywood - Santa Barbara | 370km

San Diego jää aikaisin aamulla taustapeiliin, kun Harlikat jylisevät Kalifornian rannikkoa pitkin kohti pohjoista. Päivän ajotauon jälkeen olikin erityisen mukavaa päästä takaisin mopon sarviin ;) Korvalappustereoissa soi Steppenwolf ja fiilis on sanoinkuvaamaton!

Hollywoodiin päästään nätisti hienossa letkassa. Vaikka Los Angelesin liikenne tarjoaa haasteita, se on kuitenkin sujuvaa ja paikalliset arvostavat motoristeja. Pyörät saatiin parkkiin suoraan Kiinalaisen teatterin vastapäätä! Pieni kävely Walk of Famelle katsomaan löytyiskö jotain tuttuja julkkiksia? :)

Kari ja Jippie Ki Yay Bruce Willisin jäljet!

Kari ja Jippie Ki Yay Bruce Willisin jäljet!

Kuuluisa kiinalainen teatteri, jossa Oscarit pidetään...


Noin sadan kuvan ja videopätkän jälkeen olemme taas mopojen päällä ja jatkamme Sunset Boulevardia pitkin ja Beverly Hillsin läpi takaisin Tyynenmeren rantaan. Ennen sitä kuitenkin pysähdyttiin kuuluisaan Rainbow Bar and Grilliin Sunset Boulevardilla.

Aikoinaan monet rokkistarat kävivät paukuilla juuri siellä. Mm. Steve Tyler, Marilyn Monroe ja Joe Dimaggio, Alice Cooper, John Lenon, Neil Diamond ja jopa Elvis Presley! Viimeiset 20 vuotta elämästään (kun ei keikkoilla) Motorheadin solisti Lemmy Kilmister kävi baarissa joka päivä. 

Meidän ryhmässä olikin suuri Kilmisterin fani ja syntymäpäiväsankari - Rikke! Joten pysähdyttiin baariin laulamaan "Paljon Onnea" ja yksille ;)


Baarista suoraan Santa Monica Pierille katsomaan mihin legendaarinen Route 66 oikein päättyy. Meidän porukasta allekirjoittaneen lisäksi ainoastaan Timo ja Saija ovat ajanneet 66'sen päästä päähän, joten heilla oli varmasti nostalgiset tunteet kyltillä käytyään. 

Itsellekin tuli aika erikoinen tunne kun käännyttiin Colorado Avenulle josta jo näkyy Santa Monica Pierin riemukaari - 66'nen päättyy tähän! Meidän Golden Gate matka on vasta puolessa välissä sen sijaan, joten nou hätä! :)

Laiturilla näimme erityisen paljon poliiseja ja syyksi selvisikin pommiuhka! Keltasta poliisiteippiä vedettiin siellä sun täällä ja aika rivakasti ihmisiä alettiin evakuoimaan laiturialueelta. Kaikki ajoneuvot kuitenkin jäivät parkkipaikalle tarkistettavaksi! Meidän porukka (kiitos lipevä kieli) oli viimeinen joka pääsi jatkamaan matkansa. Myöhemmin jo Santa Barbarassa, olueen äärellä, luettiin uutisista, että laituri avattiin vasta klo 19!


Päivän päättärimme on merellinen Santa Barbara. Loppumatkasta pääsemme nautiskelemaan auringonpaisteessa kimmeltävästä Tyynestämerestä ja Highway 1'stä - erinomainen päivä jälleen takana!

Daniil AmosovComment