Päivä 9&10 | Santa Barbara - San Francisco | 630km

Päivä 9| Santa Barbara - San Francisco | 610km

day8.jpg

Tänään oli luvassa pitkä päivä niin tunneissa kuin kilometreissa, joten amerikan kopterit käynnistettiin jo klo 07.00.  Pysähdyttiin syömään kevyttä aamiaista Solvangin kylässä, joka on uniikki paikka! Tanskalaiset siirtolaiset perustivat paikan 1900 luvun alkupuolella ja kylä onkin kuin pala Skandinaviaa keskellä Kaliforniaa!

Morro Bayssa käytiin ihmettelemässä kaunista satamaa...


Yleensä olisimme jatkanneet Highway 1'stä pohjoiseen, mutta tänä vuonna Big Sur alue on suljettu maavyöryjen takia. Eli meidän piti etsiä vaihtoehtoinen reitti San Franciscoon. Löydettiinkin erittäin hauskan vuoristotien joka mutkitteli loivaa siksakkia aina Montereyhin saakka, ohittaen maavyöryt. 


Iltapäivällä hypättiin Highway 1'lle ja ajettiin rantamaisemia seuraten aina Friskoon saakka...

Pysähdyttiin katselemaan maisemia ja yhtääkkiä valaan pyrstö nousi pinnalle. Sitten vesisuihku ja sitten taas pyrstö! Sen verran kaukana oli valas, että hyviä kyvia ei tullut, mutta uskokaa pois - se oli siellä! :)

Ryhmä rämä koko komeudessaan, Tyyni valtameri taustana...

Pitkästä ja vaativasta ajopäivästä huolimatta olimme hotellilla reilusti ennen auringonlaskua. Nopeat kypäräkaljat, suihkut ja Uberilla Pier 39'lle. Bubba Gumpissa maittava iltapala, ennen nukkumanmenoa :)


Päivä 10 | San Francisco | Vapaapäivä

Upea San Francisco kuten haluat. Yksi hauska tekeminen on ajaa keskustasta vanhalla ratikalla rantaan Fisherman's Wraftille. Voi ottaa risteilyn Alcatrazin vankilalle tai ajella hauskoja katuja pitkin Harley Davidsonilla ;)

Daniil AmosovComment