Päivä 11 | Golden Gate | San Francisco - Highway1 - Fortuna | 530km

"Vautsi Vau Vau" - niin kuin Henrik sanoi jossain vaiheessa päivää! Tänään reitti alkaa San Franciscosta, Lombard Streetin kautta Golden Gate sillalle ja sieltä Highway 1 pitkin noin 500 kilometriä mutkasta mutkaan :)


Kaupungista päätettiin poistua auringonnousun aikoihin - ei ole ruuhkia ja turistibussit eivät ole häiritsemässä San Franciskon nähtävyyksillä...

Lombard Street tunnetaan parhaiten kadun kiemuraisesta osasta, joka kulkee Russian Hillin kaupunginosassa. Noin neljänsadan metrin katuosuus on turistinähtävyys, joka koostuu kahdeksasta peräkkäisestä neulansilmämutkasta.  Neulansilmämutkat keksi kiinteistönhaltija Carl Henry ja ne toteutettiin Lombard Streetille vuonna 1923. Katu sijaitsee osittain rinteessä, jonka nousukulma on 27%, joten 1920-luvun autojen oli miltei mahdotonta nousta katua suoraan ylös. Pitkään se pysyikin käytännössä kävelykatuna, mutta nykyään sitä pitkin pääsee hurjastelemaan Harrikoillakin, kunhan vauhti pysyy alle 10 km/t :)

Lombard Street tunnetaan parhaiten kadun kiemuraisesta osasta, joka kulkee Russian Hillin kaupunginosassa. Noin neljänsadan metrin katuosuus on turistinähtävyys, joka koostuu kahdeksasta peräkkäisestä neulansilmämutkasta.

Neulansilmämutkat keksi kiinteistönhaltija Carl Henry ja ne toteutettiin Lombard Streetille vuonna 1923. Katu sijaitsee osittain rinteessä, jonka nousukulma on 27%, joten 1920-luvun autojen oli miltei mahdotonta nousta katua suoraan ylös. Pitkään se pysyikin käytännössä kävelykatuna, mutta nykyään sitä pitkin pääsee hurjastelemaan Harrikoillakin, kunhan vauhti pysyy alle 10 km/t :)


Seuraavaksi edessämme on Joseph B. Straussin punaoranssinen luomus vuodelta 1937 - Golden Gate. Ajamme tuota 100 000 kilometriä teräsvaijeria sisältävää siltaa pitkin ulos kaupungista ja parkkeeraamme pyörät sillan pohjoispäähän, jossa hulppeimmat näkymät. Aamu auringossa silta näyttää lähes taianomaiselta!

Golden Gaten silta ylittää Golden Gaten salmen, joka yhdistää San Franciscon lahden Tyyneenmereen. Kokonaispituus on 2 737 metriä, leveys 27 metriä ja pylonien korkeus 227 metriä merenpinnasta ja 152 metriä sillan kannesta. 

Golden Gaten silta ylittää Golden Gaten salmen, joka yhdistää San Franciscon lahden Tyyneenmereen. Kokonaispituus on 2 737 metriä, leveys 27 metriä ja pylonien korkeus 227 metriä merenpinnasta ja 152 metriä sillan kannesta. 


Matkan parhaat aamiaisburritot syödään Golden Gaten pohjoispuolella Sausaliton pikkukylässä. Sen jälkeen hypätään suoraan hulppean mutkikkaalle rantahighwaylle, nimittäin Highway ykköselle! 

Tie on kuin suoraan motoristin unesta - rantamyötäileviä mutkia, mutkia ja mutkia! Välillä tie sujahtaa sisämaan puolelle, jossa metsikköä ja rutkasti lisää mutkia :) Yritin aluksi laskea kuinka monta kertaa HD'n astinlaudat ottivat asfalttiin kiinni kantatessa, mutta pian keskityin vaan ajamisesta nauttimiseen! 

Tien pohjoinen päätepiste on U.S. Route 101:n liittymä Leggettin kaupungin lähistöllä Mendocinon piirikunnassa.


Amerikassa kaikki on suurempaa, myös puut. Illansuussa pääsemme ajamaan noin 3000 vuotta vanhan puun läpi Leggetissä.

Leggetista matka jatkuu Route 101 pitkin Fortunaan, joka toimii tänään päivän päättärinä. Takana taas ikimuistoinen päivä. Vakionopeussäädintä ei paljon tarvinnut käyttää ;)

Daniil AmosovComment